Beneficii confirmate de studiile științifice ale consumului de avocado
Avocado și-a câștigat reputația unui super-aliment.
Asra deoarece are un conținut nutrițional foarte bogat, de care mulți dintre noi ducem liosă astăzi.
Avocado abundă în substanțe nutritive. 100 g de avocado conțin următoarele vitamine:
• Vitamina K (26% din DZR)
• Acid folic (20% din DZR)
• Vitamina C (17% din DZR)
• Potasiu (14% din DZR)
• Vitamina B5 (14% din DZR)
• Vitamina B6 (13% din DZR)
• Vitamina E (10% din DZR)
• Vitaminele A, B1, B2 și B3, în cantități mici
Conține de asemenea minerale: magneziu, mangan, cupru, fier, zinc și fosfor, proteine și grăsimi sănătoase.
Deși bananele sunt asociate cu un conținut bogat de potasiu, 100 g de banane conțin 10% potasiu din doza zilnică recomandată, în timp ce 100 g de avocado conțin 14%.
Câteva studii au arătat că aportul de potasiu ajută la reducerea tensiunii arteriale – un factor de risc major pentru atacul de cord, accidentul vascular cerebral și insuficiența renală.
100 g de avocado conțin 7 g de fibre, adică 27% din doza zilnică recomandată.
Fibrele contribuie la pierderea în greutate, au un efect benefic asupra sănătății metabolice și previn creșterea bruscă a glicemiei după masă.
Cuprins
Cei care mănâncă avocado sunt mai sănătoși
Un studiu a evaluat nivelul de sănătate al celor care consumă avocado.
Potrivit acestuia, persoanele care includ acest fruct în dieta lor au niveluri mai mari de nutrienți.
Totodată, prezintă un risc cu 50% mai mic de a dezvolta sindrom metabolic – un set de simptome care cresc riscul de diabet și boli de inimă.
Cei care consumă avocado cu regularitate au luat de asemenea mai puțin în greutate și au avut mai puțină grăsime abdominală.
Ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor
Bolile de inimă constituie cauza principală a deceselor în lume.
Colesterolul, trigliceridele, tensiunea arterială, markerii inflamatorii sunt asociați cu un risc crescut al afecțiunilor cardiovasculare.
Efectele fructului de avocado asupra acestor factori de risc au fost studiate în 8 studii clinice umane mici, realizate pe termen scurt (1-14 săptămâni).
Rezultatele au fost impresionante: avocado reduce colesterolul total, trigliceridele cu 20% și colesterolul rău cu 22% și crește colesterolul bun cu 11%.
Grăsimile din avocado ajută la absorbția nutrienților din alimente
Avocado este unul din cele mai grase alimente vegetale. 77% din caloriile sale sunt grăsimi.
Majoritatea acestor grăsimi este reprezentată de acid oleic – un acid gras mononesaturat regăsit și în uleiul de măsline.
Acidul oleic are proprietăți anti-inflamatoare și anti-cancerigene.
Uleiul de avocado este recomandate pentru gătit la temperaturi mari, deoarece este rezistent la oxidarea provocată de căldură.
Un studiu a arătat că avocado și uleiul de avocado (adăugat la salate) crește absorbția antioxidanților din alte alimente consumate în corp.
Conține antioxidanți care protejează ochii
Avocado este o sursă surprinzătoare de luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care reduc drastic riscul de cataractă și degenerescență maculară.
Ameliorează simptomele de artrită
Numeroase studii au arătat că extractele din uleiul de avocado și de soia pot reduce simptomele artritei oaselor (osteoartrită).
Fructele de avocado au o textură cremoasă și grasă, care poate servi la prepararea de creme, sosuri sau maioneză vegetale. Avocado se poate adăuga la salate sau guacamole.
Sursă articol: http://authoritynutrition.com/12-proven-benefits-of-avocado/