CLĂTITE sănătoase și hrănitoare din HRIȘCĂ și BANANE

Rețeta pe care v-o prezentăm diferă de cea clasică prin compoziția ei vegetală și prin caracterul ei dietetic.

Aceste clătite sunt superioare celor tradiționale pentru că nu conțin ingrediente rafinate sau cu potențial alergenic, precum făină albă, zahăr și lapte de vacă.

Clătite cu Hrișcă și Banane

Se prepară în schimb cu făină de hrișcă, lapte vegetal, banane în loc de zahăr și semințe de in în loc de ou. Sunt gata în 30 de minute. Un desert vegan, fără gluten.

Făina de hrișcă este foarte bogată în vitamine din complexul B și în minerale esențiale. Este indicată îndeosebi în alimentația celor care au probleme cu colesterolul, cu inima, cu glicemia sau cu greutatea.

_______________________________________________________________________________________________________

Clătite cu hrișcă și banane – rețetă

Ingrediente

• 250 g de făină de hrișcă
• 300 ml de lapte vegetal sau apă minerală
• 3 banane
• 1 lingură de semințe de in măcinate
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 vârf de cuțit de sare
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară

Preparare

Mai întâi de toate trebuie să preparați „oul”. Măcinați semințele de in prin râșnița electrică de cafea până se fac pulbere.

Amestecați-le într-un bol cu 3 linguri de apă. Lăsați-le la umflat 10 minute. După ce vor absorbi lichidul vor forma o masă gelatinoasă, asemănătoare albușului de ou, cu proprietăți de închegare a compozițiilor în care sunt puse.

Într-un bol încăpător amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea.

Într-un alt vas, amestecați ingredientele umede. Pasați 2 banane cu furculița până se fac pastă. Adăugați laptele și „oul” din semințe de in.

Amestecați bine și turnați amestecul peste ingredientele uscate din bolul mare. Adăugați și cealaltă banană, tăiată cubulețe.

Puneți o tigaie pe foc și ungeți-o cu puțin ulei (preferabil fără gust, precum cel de rapiță).

Turnați câte polonic de compoziție în tigaie pentru fiecare clătită. Lăsați-le să se coacă 3-5 minute până când aluatul începe să facă bule și să se umfle. Întoarceți-le și mai lăsați-le încă 3-5 minute, să se rumenească.

Serviți clătitele simple, cu miere, cu sos de mere sau alte fructe, cu brânză de vaci sau vegetală, cu frișcă, gem, pastă de nuci, piure de dovleac, unt normal sau vegetal, sau alte umpluturi.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Colorful Kitchen, Buckwheat Banana Pancakes Vegan + Gluten Free: http://thecolorfulkitchen.com/2014/09/12/buckwheat-banana-pancakes-vegan-gluten-free/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.