Sirop de MUGURI de BRAD, MIERE şi PROPOLIS (reţetă foarte bună pentru afecţiunile respiratorii)
Incidenţa infecţiilor respiratorii a crescut considerabil în ultimii ani. Sunt afectate atât căile respiratorii superioare (sinuzită, rinită, laringintă, faringită), cât şi cele ale aparatului bronhopulmonar (bronşită, traheită, pneumonie).
În multe cazuri, afecţiunile respiratorii se cronicizează, şi recidivează permanent. Din acest motiv, medicii de familie şi medicii pediatrici recurg deseori la antibiotice.
Cei care doresc o abordare naturistă, pot apela la apiterapie. Produsele stupului sunt soluţii natural care pot ameliora simptomele, şi chiar vindeca boala. De pildă, mierea de albine are o acţiune antibacteriană, expectorantă şi emolientă, şi poate fi administrată sub formă de sirop sau gargară, cu rezultate foarte bune. De asemenea, propolisul este foarte eficient în infecţiile căilor respiratorii superioare.
Sirop de muguri de brad cu miere şi propolis – reţetă
Pentru rezultate mult mai bune, fitoterapeuţii recomandă un amestec de miere de albine, propolis şi muguri de brad. Utilizate în sinergie, proprietăţile vindecătoare ale acestor produse mult sunt potenţate.
Vă propunem o reţetă simplă de sirop de muguri de brad cu miere şi adaos de propolis, care este foarte eficient în tratamentul bolilor respiratorii.
Ingrediente
• 1 kg de muguri de brad
• 3-4 litri de apă
• 1 kg de miere de albine
• 10 g de extract moale de propolis de 30%
Preparare
Mai întâi se prepară un decoct din muguri de brad. Aceştia se recoltează pe la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, când au circa 3-5 cm în lungime. Se cântăresc, se spală cu apă rece şi se taie mărunt, mărunt.
1 kg de muguri de brad mărunţiţi se pun la fiert cu cei 3-4 litri de apă, circa 10-15 minute, într-un vas bine acoperit.
Decoctul obţinut se strecoară printr-o sită şi se lasă la sedimentat, apoi se strecoară printr-un tifon. Se mai lasă o dată la sedimentat, şi se filtrează ultima dată prin tifon.
Se amestecă apoi 1 litru de decoct de muguri de brad strecurat cu 1 kg de miere (preferabil de tei sau de fâneaţă), şi cu extractul moale de propolis. Se amestecă uşor, cu grijă. Siropul obţinut se încălzeşte uşor la o temperatură care nu trebuie să depăşească 40 de grade Celsius.
După ce s-a răcit, siropul se transferă în sticle de jumătate, închise ermetic. Se păstrează la loc răcoros.
→ Administrare
Se ia câte 1 linguriţă, de 3 ori pe zi, înainte de mese. Acest sirop este indicat în tratamentul tusei, gripei, laringitelor sau faringitelor şi altor boli ale aparatului respirator.
Imi plac tare mult postarile naturiste …SUPER..
de unde gasim noi aici la campie
cand locuiam la Ploiesti, imi preparam primavara