Cremșnit de post cu vișine – nici nu zici că e de post! (variantă fără zahăr)

Prăjitura Cremșnit sau Cremes are întotdeauna succes în rândul invitaților la masă. Acest desert este absolut cuceritor, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

În acest articol vă arăt o variantă vegană a acestei delicatese, pe care o pot consuma și cei care au diferite intoleranțe alimentare.

Cremșnit de post cu vișine – nici nu zici că e de post! (variantă fără zahăr)

Cremșnit de post cu vișine – nici nu zici că e de post! (variantă fără zahăr)

Acest Cremșnit de post poate fi făcut și fără zahăr, după cum veți vedea în rețetă. Încercați-l și veți rămâne plăcut surprinși de rezultat. Nici nu zici că e de post!

Cremșnit de post – rețetă

Ingrediente

• 1 pachet de aluat de foietaj (800 g)
• 1,5 litri de lapte vegan
• 3,5 plicuri de budincă de vanilie (v-o recomand pe aceasta fără zahăr)
• 150-200 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 100 g de vișine
• 100 ml de apă
• 1 conservă de lapte de cocos gras (90%) sau cremă de cocos

Mod de preparare

Desfaceți foile de foietaj și întindeți-le puțin cu sucitorul. așezați o foaie în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Înțepați-o cu furculița pe toată suprafața.

Dați-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 15 minute, sau până când se rumenește puțin.

Cumpără budincă de vanilie fără carbohidrați

Budinca de vanilie low-carb

Budinca de vanilie low-carb

Cealaltă foaie de aluat se taie cubulețe și se coace în același mod. Foile se lasă la răcit.

Între timp, pregătiți crema de vanilie. Puneți 12 linguri de lapte într-un bol. Adăugați praful de budincă și eritritolul și amestecați bine cu un tel.

Turnați restul de lapte într-o crăticioară și puneți-o pe foc. Când începe să clocotească, dați focul la mic și adăugați praful de budincă dizolvat cu lapte rece.

Cumpără budincă de vanilie fără carbohidrați

Eritritol pachet

Eritritol pachet

Amestecați energic, până se îngroașă. Fierbeți budinca 2-3 minute, apoi stingeți focul. Turnați-o într-un bol și acoperiți crema cu folie de plastic, ca să nu facă pojghiță. Se lasă la răcit la temperatura camerei.

Pregătiți acum jeleul de vișine. Puneți fructele într-o crăticioară cu apa și îndulcitorul. Dizolvați ½ plic de budincă în 2-3 linguri de apă. Când amestecul fierbe, adăugați budinca și amestecați bine. Se fierbe 2-3 minute, apoi se stinge focul.

Pentru a prepara o frișcă vegană, puneți conținutul conservei de lapte de cocos într-un bol (doar partea groasă, fără apă). Adăugați 2-3 linguri de eritritol măcinat și mixați cu mixerul 2-3 minute.

Pentru asamblarea prăjiturii Cremșnit, puneți foaia întinsă pe o tavă. Adăugați jeleul de vișine, întinzându-l uniform, pe toată suprafața foii.

Puneți apoi toată crema de vanilie, într-un strat uniform. Lăsați crema să se răcească de tot, apoi întindeți stratul de frișcă.

Cremsnit vegan

Cremsnit vegan

Cubulețele de foietaj coapte se pun în robot și se macină fin. Se presară deasupra prăjiturii, acoperind toată suprafața. Prăjitura Cremșnit este gata. Se dă la frigider și se lasă peste noapte.

Se taie pătrate și se servește ca atare. Este fină, delicioasă, nici nu zici că e de post!

Citește și – Tort cremșnit fără zahăr, cu fructe de pădure – desert de vis!

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.