Ai un pachet de tofu în frigider? Transformă-l într-un desert delicios!
Dacă ai un pachet de tofu în frigider, folosește-l într-un mod diferit, la o rețetă dulce.
Dacă îl combini în blender cu ciocolată, cacao și puțin îndulcitor, obții o cremă sau un mousse fin și delicios.

Imagine sugestiva: Crema de ciocolata cu tofu
Fără ouă, lactoză sau alte ingrediente cu potențial alergen. Nu are deloc gust de tofu, așa că nimeni nu va ști că ai folosit acest ingredient. Iar dacă le vei dezvălui secretul, vor rămâne cu toții uimiți!
Are o textură cremoasă, este densă și bogată în arome. O poți servi ca desert sau gustare.
Cremă de ciocolată din tofu – rețetă
Din ingredientele date rezultă circa 6-8 porții mici de cremă de ciocolată.
Ingrediente
• 250 g de tofu natur (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• 100 g de ciocolată neagră
• 2 linguri de cacao
• 2 linguri de sirop de arțar
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 praf de sare
Mod de preparare
Topiți ciocolata la bain-marie până devine lichidă. Aveți grijă să nu o ardeți. Lăsați focul la mic și amestecați constant.
După ce s-a răcorit, turnați-o în vasul blenderului. Adăugați tofu clătit și scurs bine de apă, pe care l-ați rupt bucăți.
Puneți și restul ingredientelor și porniți blenderul. Mixați câteva secunde, cât să se mărunțească tofu și să rezulte o cremă fină.
Turnați-o în boluri sau cupe și dați-le la frigider. Puteți decora recipientele cu nuci sau fructe pe deasupra.
Acestea trebuie să stea minim o oră la rece, pentru ca ciocolata să se întărească și să rezulte o cremă solidă.
Sugestii de servire
Crema de ciocolată se servește direct din bol, cu lingurița. Sau o puteți întinde pe felii de măr sau alte fructe, pe pâine prăjită, crackers sau pe clătite.
Este bună și ca cremă pentru prăjituri sau torturi vegane, pentru vafe sau înghețată.
Se poate păstra în frigider într-un borcan cu capac. Rezistă până la 2 săptămâni fără probleme.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Păscuțe de post, cu tofu și caju – dulci și aromate!
Trigoane cu spanac si tofu – rețetă rapida si simpla de post
Tartă de post cu tofu și cocos – fără zahăr, făină și ulei
Cheesecake din tofu și miere – desert rapid fără coacere, fără făină, zahăr, ulei
Sursă: Madeleine Olivia, Decadent Vegan Chocolate Mousse: https://madeleineolivia.co.uk/vegan-chocolate-mousse/