Fursecuri germane din cocos – un mod ingenios de a utiliza albușurile rămase (variantă fără zahăr)

Aceste fursecuri din cocos sunt inspirate dintr-o rețetă germană. Se numesc „Kokosmakronen” și se fac in albușuri și cocos. Seamănă cu bezelele, doar că au nucă de cocos în compoziție.

Este una din cele mai simple rețete de fursecuri pe care le puteți face la ocazii speciale, dar mai ales în perioada sărbătorilor, când vă rămân albușuri de la diferite preparate.

Fursecuri cu cocos

Imagine sugestiva: Fursecuri cu cocos

Nu conțin făină de grâu sau de alte cereale, fapt pentru care le recomandăm și celor care au intoleranță la gluten.

Sunt potrivite și pentru persoanele care nu pot consuma lactoză. Există și o variantă fără zahăr, care se potrivește diabeticilor.

Fursecuri din albușuri și cocos – rețetă

Ingrediente

• 4 albușuri
• 250 g de fulgi de cocos (vi-i recomand pe aceștia)
• 180 g de zahăr sau eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
• 1 linguriță de coajă rasă de lămâie sau portocală (v-o recomand pe aceasta fără pesticide)

Mod de preparare

Tapetați tava întinsă a cuptorului cu hârtie de copt. Albușurile se pun într-un bol înalt. Se adaugă un praf de sare și se bat cu mixerul până devin spumoase.

 Cumpără fulgi de cocos 

Fulgi de cocos

Fulgi de cocos

Se adaugă zahărul sau îndulcitorul și se continuă mixarea la viteză minimă. Creșteți viteza treptat și mixați până rezultă o spumă tare, ca de bezea. Spuma trebuie să fie lucioasă și fermă.

Adăugați jumătate din cantitatea de fulgi de cocos, esența de vanilie și coaja rasă de citrice. Amestecați ușor cu o spatulă, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Incorporați și restul de fulgi de cocos și amestecați ușor. Compoziția pentru fursecuri este gata. Fursecurile se formează cu ajutorul unui poș cu dui mare și un sprit pentru biscuiți.

Dacă nu aveți un poș, puneți compoziția în tavă cu două lingurițe, sub formă de grămăjoare. Le puteți finisa puțin ca să arate mai frumos, sau le puteți lăsa „ciufulite”.

 Cumpără coajă de lămâie și portocală fără pesticide

Coaja de lamaie si portocale fara pesticide

Coaja de lamaie si portocale fara pesticide

Data tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru circa 15 minute. Durata de coacere depinde însă de cuptorul fiecăruia. Fursecurile trebuie să devină ușor ferme și să își schimbe puțin culoarea.

După ce le scoateți in cuptor, lăsați-le în tavă ca să se răcească de tot. Dacă le mutați cât sunt calde riscați să le sfărâmați deoarece sunt moi.

Le puteți lăsa așa cum sunt, le puteți pudra cu zahăr sau eritritol măcinat sau le puteți glazura cu ciocolată. Se păstrează în pungi de hârtie sau caserole cu capac.

 Cumpără cartea 

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri cu cocos, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri din dulceață de prune și cocos – fără zahăr și făină
Fursecuri cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri cu lămâie și cocos (fără zahăr și făină)
Fursecuri din fulgi de cocos – doar 2 ingrediente, fără zahăr, făină, ulei!

Sursă rețetă: Rețeta Video, Fursecuri din albușuri și cocos: https://www.reteta-video.ro/retete/fursecuri-din-albusuri-si-cocos.html

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.