Praline de ciocolată pentru sărbători, cu textură crocantă -fără zahăr, făină, ouă, lactate

Aceste praline de ciocolată sunt delicioase ca desert sau gustare. Pot fi preparate cu orice ocazie, inclusiv la sărbători sau evenimente speciale în familie.

Toți musafirii voștri vor fi încântați de gustul și textura lor crocantă. Nimeni nu va ști că nu conțin lactate sau zahăr!

Praline de ciocolată pentru sărbători, cu textură crocantă -fără zahăr, făină, ouă, lactate

Imagine sugestiva: Praline de ciocolată: Wirestock

Vă recomand să încercați rețeta, mai ales că se face extrem de ușor și rapid.

Praline de ciocolată fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente (pentru 12-15 praline)

• 40 g de ciocolată de 70-80% (v-o recomand pe aceasta fără zahăr)
• 40 g de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta fără zahăr și ulei de palmier la ofertă)
• 10 linguri de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 1 linguriță esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)

Ingrediente pentru decor

• 50 g de ciocolată
• 20 g de migdale mărunțite sau migdale întregi, tocate la cuțit (vi le recomand pe acestea la ofertă)

Mod de preparare

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-le într-un bol. Topiți-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.

Peste ciocolata topită se adaugă esența de vanilie și untul de arahide. Amestecați bine, până la omogenizare. Incorporați făina de migdale. Amestecați cu o spatulă, până rezultă o masă fermă și nelipicioasă.

 Cumpără făină de migdale la ofertă 

Faina de migdale la oferta

Faina de migdale la oferta

În cazul în care aluatul se lipește de mâini și nu-l puteți modela ușor, puneți-l în frigider și lăsați-l să stea la rece jumătate de oră. În acest interval se va întări mai mult și va fi mai ușor de lucrat.

Luați din aluat cu o linguriță (tip cupă) și modelați pralinele. Le puteți face mai mici sau mai mari, după preferință. Cele medii au un aspect foarte frumos și elegant.

 Cumpără unt de arahide la ofertă 

Unt de arahide la oferta

Unt de arahide la oferta

Veți vedea că aceste trufe au un aspect lucios deosebit. Le puteți lăsa așa cum sunt, însă vor fi și mai atractive și gustoase dacă le îmbrăcați în ciocolată. Pralinele modelate se pun în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt sau în altă tavă.

Topiți ciocolata pentru glazură într-o căniță înaltă și îngustă. Adăugați în ea migdalele mărunțite. Amestecați bine.

Luați fiecare trufă cu o furculiță mică sau cu un bețișor de grătar și înmuiați-o în cănița cu glazură.

 Cumpără cartea 

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Țineți-o deasupra căniței câteva secunde să se scurgă excesul de ciocolată. Puneți trufele glazurate pe hârtia de copt și așteptați să se întărească ciocolata. Le puteți adăuga suplimentar bucăți de migdale, în cazul în care în momentul glazurării nu s-au prins suficiente pe ele.

Pralinele se păstrează în frigider, pentru ca glazura de ciocolată să nu se înmoaie.

Note și sugestii

Untul de arahide poate fi înlocuit cu unt de migdale, unt de nuci românești sau tahini. Însă gustul va fi diferit, în funcție de alegerea făcută.

Pentru a diversifica pralinele, puteți face câteva și cu ciocolată albă.

Migdalele tocate din glazură pot fi înlocuite cu coajă rasă de lămâie sau portocale. Citricele le vor da o aromă cuceritoare, plină de prospețime.

Dacă nu vreți să complicați cu glazură, puteți tăvăli pralinele prin pudră de cacao, prin migdale mărunțite sau nucă mărunțită.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de trufe sau praline pe care vă recomand să le încercați:

Trufe de ciocolată perfecte, din 2 ingrediente: lapte condesat și cacao!
Trufe de ciocolată din năut, fără zahăr – incredibil de bune!
Trufe din semințe și nuci – fără zahăr, făină, ulei, lactate
Trufe de ciocolată făcute acasă – variantă de post, fără zahăr, din doar 3 ingrediente!

Sursă rețetă: Postres Saludables, Postre rapido y delicioso sin azucar, sin horno, en minutos:  https://www.youtube.com/watch?v=sqcpI5kxQ7U&t=74s

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.