Ciocolată de casă care nu crește glicemia, din 3 ingrediente – fără zahăr, conținut redus de carbohidrați

Această ciocolată de casă este potrivită pentru dieta diabeticilor, deoarece are un conținut redus de carbohidrați.

În plus, nu conține zahăr deloc! Se prepară foarte repede și rețeta necesită doar 3 ingrediente.

Ciocolată de casă care nu crește glicemia, din 3 ingrediente – fără zahăr, conținut redus de carbohidrați

Imagine sugestiva: Ciocolată de casă care nu crește glicemia

Ciocolată care nu crește glicemia

Această ciocolată nu provoacă creșteri majore ale glicemiei. Este recomandată de un dietetician din America, pe nume Shelly Marie Redmond. Lucrează cu persoane care au diabet, probleme cu greutatea corporală sau sindromul ovarelor polichistice.

Susține dieta antiinflamatoare și dieta ketogenică (keto), care este bazată pe rețete low-carb (conținut scăzut de carbohidrați).

Shelly spune că diabeticii se pot bucura de această ciocolată de casă fără teama că le-ar putea crește zahărul din sânge. Poate fi preparată ca desert ocazional, la mesele de sărbători sau evenimente speciale în familie.

Dacă aveți intoleranță la lactoză, optați pentru un sortiment de ciocolată neagră sau amăruie (creșteți cantitatea de îndulcitor). Dacă nu, cel mai bine este să folosiți o ciocolată cu lapte fără zahăr.

Această rețetă ar ieși interesant și cu ciocolată albă fără zahăr.

Ciocolată de casă fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 180 g de smântână naturală pentru frișcă (minim 30%)
• 250 g de ciocolată fără zahăr (v-o recomand pe aceasta cu lapte)
• îndulcitor, după gust: stevia, green sugar sau eritritol

Mod de preparare

Pregătiți tava sau forma în care veți turna ciocolata. Poate fi o tavă de chec sau o tavă pătrată mică. Tapetați-o cu hârtie de copt, răsfrântă peste margini.

Tăiați ciocolata mărunt cu cuțitul sau rupeți-o bucăți. Sau puteți folosi chipsuri / picături de ciocolată fără zahăr.

Turnați smântâna într-o crăticioară. Așezați vasul pe aragaz la foc mediu. Când începe să înfierbânte, adăugați bucățile de ciocolată. Smântâna nu trebuie să fiarbă.

Amestecați cu o lingură de lemn, până se topește complet ciocolata. Stați lângă aragaz și amestecați continuu. Aveți grijă să nu o ardeți.

Când ciocolata s-a topit și arată ca o cremă fină, este gata. Gustați să vedeți dacă este dulce. Dacă nu, adăugați puțin îndulcitor non-caloric, precum. Se pot adăuga și anumite arome, precum vanilie, rom, migdale, mentă etc.

Turnați compoziția în tava pregătită anterior. Bateți tava de masă de câteva ori ca să dispară golurile de aer și compoziția să se niveleze.

100 de retete pentru diabet

Cumpara cartea 100 de retete pentru diabet

Introduceți tava în frigider și lăsați-o să stea peste noapte sau minim 2 ore. Aapoi o puteți tăia. Se taie în circa 24 de pătrate mici, pentru porții „dietetice”.

Întreaga masă de ciocolată are în jur de 63 de calorii, 5,7 g de grăsimi, 3,8 g de fibre, 6,3 g de carbohidrați neți.

Rețete similare

Pe site-ul nostru pputeți găsi și alte rețete de ciocolată de casă fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Ciocolată de casă delicioasă – fără zahăr și lactate
Ciocolată de casă cu nuci – fără zahăr sau lactate
Ciocolată de casă fără zahăr, pentru diabetici – 3 variante
Ciocolata de casă cu alune, din 3 ingrediente (fără zahăr)

Sursă rețetă: Dietitian Shelly, 2 ingredients only: https://www.youtube.com/watch?v=Vx7Gg_tgKS0&ab_channel=DietitianShelly

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.