CIOCOLATĂ de casă cu ALUNE, din 3 ingrediente (fără zahăr)

Rapidă, simplă și mai cu seamă, sănătoasă! Această ciocolată de casă se prepară în 15 minuteSpre deosebire de rețeta tradițională, cu lapte praf, versiunea pe care v-o prezentăm conține doar ingrediente vegetale: ciocolată neagră, ulei și fructe oleaginoase.

Este inspirată de rețeta unui desert popular în Spania, numit „turron”, care se prepară din albuș de ou, miere, zahăr și migdale. Această variantă este mai dietetică și totodată mai naturală.

Ciocolata de casa cu alune

Ciocolată de casă cu alune – rețetă

Ingrediente

• 250 g de ciocolată neagră
• 2 linguri de ulei de cocos
• 40 g de alune de pădure

Preparare

Rupeți ciocolata neagră bucăți și puneți-o într-un bol. Adăugați peste ea uleiul de cocos, și așezați bolul deasupra unui ibric cu apă care fierbe, pe foc. Amestecați des, pentru a ajuta ciocolata să se topească mai repede.

Când a devenit lichidă, luați bolul de pe sistemul de bain-marie și adăugați alunele. Amestecați bine și turnați compoziția într-o tavă dreptunghiulară mică (8x19x2 cm.), tapetată cu hârtie de copt. Hârtia trebuie să vină și peste marginile tăvii, pentru a putea trage de ea și scoate ciocolata după ce s-a întărit.

Lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei, apoi o puteți porționa. Tăiați-o cu un cuțit bine ascuțit în pătrate, batoane, romburi sau orice alte forme doriți.

Păstrați-o în frigider dacă în casă este foarte cald, întrucât uleiul de cocos are tendința de a deveni lichid la temperaturi mari.

Sugestii:

Puteți folosi orice fel de ciocolată neagră găsiți în comerț, cu condiția ca aceasta să fie neagră și să aibă un conținut cât mai mic de zahăr. Dacă este amăruie, puteți adăuga puțină miere sau alt îndulcitor natural după ce ați topit-o pe bain-marie.

O idee bună și economică este să folosiți cuvertură de ciocolată (sau ciocolată neagră de menaj).

În loc de alune de pădure puteți folosi nuci, migdale, arahide sau fistic. Acestea pot fi crude sau rumenite puțin.

O altă idee bună ar fi să folosiți fructe uscate, precum stafide, merișoare, coacăze negre, goji, sau fructe confiate (ananas, banane, caise, cireșe etc).

De asemenea, puteți folosi orice fel de ulei doriți, însă este bine să optați pentru un sortiment care nu are un gust puternic. Cel mai indicat pentru ciocolata de casă este uleiul de cocos sau uleiul de rapiță. Cel de cocos are mai multe beneficii, și o proprietate în plus: solidifică orice compoziție în care este pus, după ce stă la rece.

______________________

Sursă: Simple Vegan Blog, Vegan chocolate turron: https://simpleveganblog.com/vegan-chocolate-turron/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Ciocolată de casă cu ciocolată din comerţ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.