Budincă de dovleac și ovăz – mai rapidă și mai sănătoasă decât plăcinta tradițională cu dovleac

Este sezonul dovleacului și zic să profităm din plin de acest fruc vibrant și sănătos!

Poate fi preparat în diferite moduri. Unii îl coc în cuptor cu mirodenii și îl servesc ca atare. Alții preferă să îl pună la supe-cremă sau în plăcinte.

Budinca de dovleac si ovaz – mai rapida si mai sanatoasa decat placinta traditionala

Budinca de dovleac si ovaz – mai rapida si mai sanatoasa decat placinta traditionala: KamranAydinov

Cele mai noi rețete cu dovleac sunt budincile cu ovăz, care se fac foarte ușor și rapid.

Sunt o alternativă mult mai simplă la plăcinta tradițională de dovleac care se coace mai greu și are făină, zahăr și alte ingrediente pe care mulți vor să le evite.

Rețeta se poate prepara în varianta de post, deoarece nu conține ouă. Se folosește lapte vegetal.  

Budincă de dovleac și ovăz – rețetă

Ingrediente

  • 60 g de piure de dovleac
  • 50 de grame de fulgi de ovăz
  • 120 ml de lapte vegetal
  • ½ linguriță de praf de copt
  • 1 lingură de sirop de arțar
  • ½ linguriță de scorțișoară (sau un amestec de mirodenii de toamnă)
  • ½ linguriță de extract de vanilie
  • 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Dați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea. Nu-i mixați foarte mult, trebuie doar mărunțiși.  

Dovleacul trebuie să fie curățat de coajă și gătit. Pulpa se taie cuburi și se fierbe la aburi, în apă sau în cuptor.

Apoi se pasează cu blenderul până se face piure. Acesta se pune în vasul blenderului. Se adaugă laptele, îndulcitorul, mirodeniile, vanilia și sarea.

Se mixează ușor până la omogenizare. Se adaugă apoi fulgii de ovăz măcinați și praful de copt. Se mixeaxă din nou, până la deplina incorporare.

Veți obține o compoziție lichidă, ca de clătite. Se poate gusta de dulce și ajusta după preferință.

Se toarnă apoi într-un bol ceramic (ex. vas Ramekin) sau în alt vas mic termorezistent. Se nivelează și se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Se coace 20-25 de minute, dar poate fi gata și mai repede. Depinde de cuptorul fiecăruia. Poate fi făcută și la cuptorul cu microunde.

Această mică prăjiturică reprezintă o porție și are în jur de 267 de calorii. Este un desert ușor, potrivit de dulce, fără potențial alergenic. Nu conține zahăr rafinat, gluten, lactoză sau ouă. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete sănătoase cu dovleac pe care le puteți încerca:

Tartă cu dovleac și mere, cu fulgi de ovăz – fără zahăr și făină
Tartă cu dovleac și semințe de in – fără zahăr, făină sau ulei
Ai dovleac în casă? Fă acest desert simplu fără zahăr și făină!
Gogoșele din dovleac și ovăz, fără făină sau zahăr – 2 ingrediente!

Sursă rețetă: Harshita’s Kitchen, Pumpkin pie ready in 1 min: https://www.youtube.com/watch?v=W6-wJGyUwGs&ab_channel=Harshita%27sKitchen

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]