Tort de banane și ovăz – doar 3 ingrediente, fără zahăr!
Dacă vreți să mâncați un desert sănătos, încercați rețeta de mai jos.
Tot ce e sănătos este făcut din puține ingrediente. Iar acestea sunt de regulă naturale.
Pe canalul „Schnelle Rezepte” am găsit un tort din banane și ovăz.
Aveți nevoie doar de 3 ingrediente pentru a-l preparare: banane, ovăz și cacao.
Rețeta nu presupune nici un fel de procesare termică.
Tortul se prepară la rece. În câteva minute este gata. Merită să-l încercați. Mai ales dacă aveți ingredientele în casă.
Bananele trebuie să fie coapte bine, pentru a da suficientă dulceață și cremozitate desertului.
Cuprins
Tort de banane și ovăz – rețetă
Ingrediente
- 5 banane coapte
- 300 g de fulgi de ovăz
- 30 g de cacao + 2 linguri de cacao
Ingrediente opționale:
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 mână de nuci
Mod de preparare
Decojiți 3 banane. Rupeți-le bucăți și puneți-le în vasul unui robot.
Adăugați pudra de cacao și scorțișoara (dacă folosiți). Mixați până rezultă o compoziție fină. Trebuie să arate ca o cremă de ciocolată.
Transferați compoziția într-un bol încăpător. Adăugați fulgii de ovăz și amestecați cu o spatulă de silicon.
Împărțiți compoziția în două părți egale.
Transferați o jumătate într-o formă rotundă de tort (inel detașabil) nu foarte mare (18 cm.)
Presați-o cu dosul lingurii să nu existe goluri de aer.
Luați o banană și tăiați-o felii.
Așezați rondelele peste primul strat de compoziție din formă.
Turnați restul de compoziție și nivelați. Acoperiți bine bananele.
Acoperiți tortul cu o folie de plastic sau cu o pungă.
Introduceți tortul în frigider și lăsați-l să stea câteva ore.
Fulgii de ovăz vor absorbi lichidul și se vor umfla, iar compoziția se va lega.
Rețete similare
Tartă dietetică și rapidă cu ovăz
Tort de ciocolată de post! Din 3 ingrediente și fără coacere
Tartă cu mere fără coacere – nu conține făină, ouă, lactate sau zahăr (video)
Luați ultima banană și rupeți-o bucăți. Puneți-o în vasul blenderului împreună cu 2 linguri de cacao.
Mixați până obțineți o cremă fină.
Turnați-o peste tort. Distribuiți-o uniform cu dosul unei linguri. Lăsați crema să curgă și pe margini.
Decorați tortul cu miez de nucă zdrobită grosier. Poate fi crudă sau rumenită.
Pe cât de simplu și rapid de făcut, pe atât de gustos.
Tortul de banane și ovăz este foarte hrănitor și satisfăcător. De aceea îl puteți servi inclusiv ca mic-dejun.
Fulgii de ovăz induc rapid senzația de sațietate, datorită fibrelor.
Sursă articol: Schnelle Rezepte, Healthy dessert/3 ingredients in total: https://www.youtube.com/watch?v=Yuya5wzCAc8&ab_channel=SchnelleRezepte