Tort fără coacere „Cappuccino”– cea mai simplă și ieftină rețetă
Dacă ești în căutarea unui tort fără coacere, ai ajuns unde trebuie. Mai ales dacă îți place mult cafeaua!
Îți propunem o rețetă extrem de simplă și rapidă. Tortul se numește „Cappuccino” și se prepară din ingrediente ușor accesibile.
Poți prepara acest desert delicios și economic la o ocazie specială, sau pentru o masă de week-end în familie.
Tort fără coacere „Cappuccino”– rețetă
Ingrediente
- 5 plicuri de cappuccino sau cafea „3 în 1”
- 250 ml de apă
- 20 g de gelatină
- 600 ml de smântână
- 100 g de zahăr pudră
- opțional: biscuiți, miez de nucă, alune
Cum se face tortul fără coacere
Începeți prin a pregăti forma în care veți pune tortul, ungând-o cu ulei pe fund și pe pereți.
La rețeta prezentată aici s-a folosit o formă rotundă de 16 cm. Forma trebuie să aibă pereții detașabili (inel culinar), sau să fie din silicon, pentru a putea scoate tortul mai ușor la final.
Pasul 1
Puneți 1 cană (250 ml) de apă la înfierbântat (nu trebuie să fiarbă) într-un ibric.
Adăugați pliculețele de cappuccino sau cafea și amestecați până se dizolvă tot conținutul. Lăsați la răcorit.
Citește și – Tort fără coacere, cu cremă de iaurt, banane și kiwi – sărac în calorii și savuros
Pasul 2
Puneți 5 linguri de apă rece într-un bol și adăugați gelatina. Lăsați la hidratat 10 minute, apoi turnați-o în ibricul cu cafea de mai sus.
Puneți ibricul pe aragaz la foc redus și amestecați până când gelatina se topește. Atenție, amestecul nu trebuie să fiarbă. Lăsați apoi această compoziție la răcit.
Pasul 3
Puneți smântâna și zahărul pudră într-un bol încăpător. Cu ajutorul mixerului, bateți compoziția circa 3 minute, sau până când zahăr pudră s-a topit complet.
Pasul 4
Incorporați gradual compoziția de cafea și gelatină de mai sus, mixând ușor, până se omogenizează. Gustați să vedeți de dulce.
Pasul 5
Turnați repede compoziția în formă și nivelați.
Opțional: așezați deasupra biscuiți zdrobiți (apăsându-i puțin să intre în tort), sau presărați nuci sau alune zdrobite sau măcinate.
Pasul 6
Puneți o folie de plastic peste tort și introduceți vasul în frigider. Lăsați-l să stea la rece cel puțin 3 ore. Cel mai bine este să lăsați tortul la rece peste noapte, pentru a se închega complet.
Pasul 7
Răsturnați tortul pe un platou, cu partea de biscuiți sau nuci/alune în sus. Îl puteți decora la fel de bine cu ciocolată rasă.
Se taie felii și se servește împreună cu cei dragi!
Citește și – Tort fără coacere, cu mere și brânză
Sursă articol: Rețete Ușoare, Tortul delicios „Cappuccino” (fără coacere): https://retete-usoare.eu/tortul-delicios-cappuccino-fara-coacere/