VARZĂ murată cu TURMERIC – un TONIC excelent pentru IMUNITATE, INFLAMAȚII, CANCER

Turmericul este un remediu bun pentru orice fel de boală. Peste 2.000 de studii au demonstrat acest lucru. A fost cercetat împotriva unui spectru larg de boli și afecțiuni:

– stresului oxidativ
– a tuturor tipurilor de cancer (inclusiv a celor rezistente la tratament) și a tumorilor
inflamațiilor cronice
artritei și osteoartitei
– bolilor metabolice (obezitate, diabet zaharat de tip 2)
– bolilor cardiovasculare
depresiei și anxietății
– bolilor neurodegenerative
durerilor cronice
– bolilor cauzate de radiații
– a bolilor cerebrale
– infecțiilor cu HIV și Helicobacter pylori
toxicității induse de chimioterapie
– afecțiunilor respiratorii
îmbătrânirii premature
– bolilor renale cronice
malariei
demenței, Alzheimer
epilepsiei
cataractei și degenerescenței maculare
ulcerului gastric
– bolilor arteriale coronariene
– traumelor cerebrale
– bolilor paradontale
– toxicității induse de medicamente

Varză murată cu turmeric

Și lista poate continua. Reținem că acest condiment miraculos este înzestrat cu proprietăți terapeutice remarcabile: anticancerigene, antiinflamatoare, anti-diabetice, analgezice și anti-depresive.

Pentru a stimula absorbția curcuminei din turmeric, este recomandat ca acesta să fie folosit în combinație cu piper negru.

Mai mult, un studiu apărut în International Journal of Food Science and Technology a arătat că biodisponibilitatea curcuminei crește și mai mult dacă turmericul este fermentat.

În general, toate alimentele fermentate susțin și ușurează procesele digestive. Turmericul fermentat poate ajuta în cazul disfuncțiilor tractului gastrointestinal (intoleranțe alimentare, balonare, constipație și diaree, gaze și reflux de acid).

Persoanele care nu au o digestie bună și se simt balonați după masă trebuie să știe că au o problemă de absorbție a nutrienților din alimente.

Procesul de lacto-fermentație determină crearea de minerale, enzime, vitamine B, acizi grași Omega-3 și diverse tulpini de bacterii bune (probiotice) și antioxidanți.

Acidul lactic este deosebit de important pentru creșterea florei intestinale benefice și implicit pentru întărirea sistemului imunitar.

______________________________________________________________________________________________________

Varză murată cu turmeric – rețetă

Varza murată cu turmeric poate fi unul din cele mai simple și puternice remedii pentru îmbunătățirea sănătății digestive, imunitare și nu numai.

Ingrediente

• 1 varză medie
• 2-4 linguri de rădăcină de turmeric rasă
• 1 linguriță de sare
• ¼ linguriță de piper negru măcinat

Preparare

Îndepărtați frunzele exterioare ale verzei, spălați-o și tăiați-o în sferturi, apoi în fâșii subțiri. Puteți face acest lucru manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie (prin pulsare).

Puneți varza mărunțită într-un bol mare. Adăugați sarea și masați varza cu mâinile acoperite de mănuși preț de 5 minute. Acest lucru ajută la ruperea structurii celulare a frunzelor de varză.

Când varza a lăsat suficient suc, adăugați turmericul și piperul și frământați din nou. Se poate adăuga și morcov ras.

Transferați totul într-un borcan de sticlă cu gura mare. Varza trebuie îndesată bine, pentru a elimina bulele de aer. Așezați o greutate peste ea, astfel încât sucul să acopere complet varza. Acest lucru este important pentru procesul de fermentare.

Puneți capacul strâns și lăsați borcanul să stea la temperatura camerei, într-un loc întunecos.

Procesul de fermentare durează între 1 și 6 luni. Cu cât mai mult stă la fermentat, cu atât mai intense vor fi efectele.

După ce este gata, poate fi păstrată la temperatura camerei, timp de 8 săptămâni, sau în frigider, timp de 6-12 luni.

Consumați varza ca atare, și nu uitați să beți și sucul. Este foarte bun pentru sănătatea intestinală. Poate fi folosit și ca dressing pentru salate.

______________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Green Med Info, Turmeric: http://www.greenmedinfo.com/substance/turmeric

2. Best herbal Health, Homemade Sauerkraut Boosted With Turmeric – Fermented Elixir Of Health: http://www.bestherbalhealth.com/homemade-sauerkraut-boosted-turmeric/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Varza murata face numa bine in combinație cu turmeric o fi mai eficienta

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.