Paraclisul Maicii Domnului 40 de Zile pentru împlinirea unei cereri

Deasupra capului avem în chip văzut cerul albastru, dar în chip nevăzut, avem un lucru şi mai de preţ, şi acela este acoperământul Maicii Domnului. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este mama noastră cea de-a doua, care ne-a dăruit prin naşterea ei minunată o nouă viaţă, una veşnică.

Maicii Domnului 40 de Zile Pentru Împlinirea Dorinţelor

Paraclisul Maicii Domnului

Ajutorul grabnic al Maicii Domnului

Maica Domnului tinde braţul ei tămăduitor şi mângâietor peste toţi cei care i se roagă cu dragoste. Este un liman neobosit de alinare, liniştire şi întărire în dureri şi necazuri. Prin Maica Domnului ne-au fost deschise nouă din nou porţile Raiului, şi prin ea putem deschide bunăvoinţa lui Dumnezeu asupra noastră.

Acatistele şi Paraclisele Maicii Domnului sunt cele mai puternice rugăciuni de împlinire a cererilor pe care le putem face: la vreme de necaz sau întristare, în boli şi suferinţe trupeşti, în lipsuri, în dorinţa de a ne căsători, de a întemeia o familie sau de a păstra o familie fericită.

Către Maica Domnului ne putem ruga oricând, oriunde, cu orice fel de cuvinte. Părinţii noştri ai bisericii ne-au învăţat să încercăm să construim o relaţie de inimă cu Maica Domnului, şi să-i cerem în fiecare zi câte ceva.

Paraclisul Maicii Domnului

Dincolo de aceste mici rugăciuni, poate fi citit Paraclisul Maicii Domnului, în special în Postul Adormirii Maicii Domnului, așa cum se obișnuiește în biserici. Dacă cineva dorește să citească acest Paraclis timp de 40 de zile, pentru o anumită problemă, trebuie să ceară înainte binecuvântarea părintelui duhovnic.

Rugăciunile către Maica Domnului sunt vindecătoare de răni şi făcătoare de minuni. Ele transformă suferinţa în linişte sufletească, şi aduce pace în inima zbuciumată. Unii s-au rugat pentru un anumit lucru, şi au primit altceva, ceva ce le era mai de folos. Alţii au cerut să li se împlinească o anumită cerere, dar prin rugăciune au descoperit că acea cerere nu era bună, sau folositoare, ci pierzătoare de suflet. Numai Dumnezeu ştie ce ne este cu adevărat de folos, de aceea este bine ca atunci când ne rugăm, să cerem să se facă voia Lui cu noi.

Nici o rugăciune stăruitoare către Maica Domnului nu rămâne fără răspuns. Apropiindu-ne de ea, Îl găsim pe Însuşi Fiul ei, Iisus Hristos, Cel care ne dă nouă nu doar bunătăţile acestei lumi, ci mai ales viaţa veşnică.

Paraclisul Maicii Domnului se citeşte pentru:

– Alinarea de suferinţe trupeşti
– Vindecarea de boli incurabile
– Eliberare din patima beţiei sau alte vicii
– Găsirea unui loc de muncă sau păstrarea serviciului
– Căsătorie
– Naştere de copii
– Împăcarea în familie
– Evitarea divorţului sau întoarcerea soţului
– Izbăvirea de procese
– Odihna celor adormiţi sau la moartea cuiva drag
– Pentru luminarea minţii şi întărirea în credinţă

Nu atât pentru împlinirea cererilor noastre mărunte, ci mai ales ca semn de evlavie pentru infinita dragoste pe care ne-o poartă nouă Maica Domnului trebuie să ne rugăm ei, citind Acatistele sau Paraclisul ei. La fel de puternice sunt şi rugăciunea Brâul Maicii Domnului, Acatistul Bunei Vestiri sau Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului.

Cum se citeşte paraclisul Maicii Domnului 

Paraclisul Maicii Domnului se poate săvârşi aşadar atât la vreme de întristare, cât şi în bucurie. Mare dar revarsă Maica Domnului acolo unde găseşte o inimă sinceră, rugătoare şi plină de nădejde în ajutorul ei. Părinţii noştri ne-au învăţat că e bine ca atunci când facem Paraclisul Maicii Domnului, să ne rugăm în genunchi, în faţa icoanei sale.

Este bine ca înainte de începerea acestui program de rugăciune, să se ceară sfatul şi binecuvântarea părintelui duhovnic.

Citeşte mai multe despre:

24 comentarii

  1. Mie imi e si mi-a fost mereu de foarte mare ajutor,Doamne ajuta.

  2. da…..numai daca-l citesti si cu sufletul ,nu numai cu gura…….

  3. DOAMNE AJUTA PENTRU COPII MEI

  4. Sa ne ajute Dumnezeu pe toata lumea!

  5. Doar ptr.cei ce au credinta!!!

  6. ASA ESTE ,DA -LE DOAMNE CREDINTA LA CITI MAI MULTI OAMENI SI IARTA LE FARADELEGILE ,AMIN /

  7. sa ne ajute maicuta sfanta si preasfanta treime Amin

  8. muntean violeta

    Sa ne ajute maica sfanta sa fim mai buni si sa ni se amplineasca dorintele Amin doamne ajuta.

  9. Citesc si eu Paraclisul Maicii Domnului ,si Acoperimantul Maicii Domnului, am mare nevoie de autor,sotul meu ,va fi opertat pe cord deschis,o operatie f grea,este singura mea nadejde, ajutorul MAICII DOMNULUI.

  10. AVE MARIA! BENEDICTA TU IN MULIERIBUS ,BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUO JESUS!
    ORA PRO NOBIS,PECATORIBUS ! Amin.

  11. Slăvită să fie Maica Domnului si Fiul Său în vecii vecilor!Nu vă îndoiți nicio clipă de puterea ajutoruli Ei! Chemati-o cu ardoare si lacrimi si veți vedea lucrarea Sa!Slavă Dumnezeului nostru Celui Viu!Amin!

  12. Numai cred in minuni este doar amagire !!!

  13. Marina Mihaela

    Doamne ajută mă la greu și la necazuri, ajută mi Doamne soțul Ionel la greu să aibe sănătate ,băiatul meu Vlad Marian deschidei Doamne mintea la carte și sănătate să aibe.Doamne ajută la toată lumea 🙏🙏

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.