Rugăciunile de la vremea mesei

Întrucât suntem nişte invitaţi la ospăţul din „curtea domnească”, se cuvine să mulţumim mereu Domnului pentru ceea ce avem pe masă, dimineaţa, seara şi la prânz.

Şi pentru ciuguliturile dintre mese cu care ne desfătăm, şi pentru acelea să mulţumim ca nişte musafiri politicoşi.

Rugăciunile de la vremea mesei

Rugăciunile de la vremea mesei

Rugăciune înainte de masa de dimineaţă

     Bine voi cuvanta pe Domnul in toata vremea mea, pururea lauda Lui in gura mea. Ochii tuturor, Doamne spre Tine nadajduiesc si tu le dai lor hrana la buna vreme. Deschizi Tu mana Ta si saturi pe tot cel viu de bunavointa. Drept este Domnul in toate caile Sale. Aproape este Domnul de toti cei ce-L cheama pe El intru adevar.

Rugăciune după masa de dimineaţă

     Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, carea fara stricaciune pe Dumnezeul Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Rugăciune înainte de masa de la amiază

  Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pre Pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pre noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Amin.

Rugăciune după masa de la amiază

   Multumim Tie, Hristoase Dumnezeul nostru, ca ne-ai saturat pe noi de bunatatile Tale cele pamantesti. Nu ne lipsi nici de cereasca Ta imparatie, ci, precum in mijlocul ucenicilor Tai ai venit, Mantuitorule, pace dandu-le lor, vino si la noi si ne mantuieste. Amin.

Rugăciune înainte de masa de seară

     Manca-vor saracii si se vor satura si vor lauda pe Domnul, iar cei ce-L cauta pe Dansul, vii vor fi inimile lor in veacul veacului.

Rugăciune după masa de seară

   Veselitu-ne-ai pe noi, Doamne, intru fapturile Tale si intru lucrul mainilor Tale ne-am bucurat. Insemnatu-s-a peste noi lumina fetii Tale, Doamne. Dat-ai veselie in inima noastra din rodul graului, al vinului si al untului-de-lemn, ce s-au inmultit. Cu pace ne vom culca si vom adormi, ca Tu, Doamne, in deosebi, intru nadejde ne-ai asezat.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.