Nădejdea – medicamentul care te scoate din orice suferință

Nu sunt suficiente cuvinte de laudă pentru a descrie nădejdea și efectele ei binefăcătoare asupra sufletului omenesc.

Sfântul Nectarie din Eghina spune despre nădeje că este o mare putere în viața noastră. Ba chiar o consideră făcătoare de minuni. Asta deoarece nădejdea are puterea să-l scape pe om și de la moarte.

Nadejdea – medicamentul care te scoate din orice suferinta

Nadejdea – medicamentul care te scoate din orice suferinta

Cine ar fi în stare să spună toate facerile tale de bine? Puterea ta este coloana care susține sufletele întristate, iar lucrarea ta poartă cu sine tăria împărăției bunătăților”.

Nădejdea este un mare dar, pe care Dumnezeu l-a sădit în sufletul nostru încă de la început, spune Sfântul Nectarie. De aceea, nimeni nu poate lua acest dar de la noi.

Singur diavolul este acela care încearcă să ne spulbere orice speranță și orice nădejde. Scopul lui este să ne aducă la deznădeje și să piardă sufletele noastre.

Nădejdea are mare putere să ne întărească în încercările vieții. Acesta este unul din scopurile pentru care Dumnezeu ne-a dat nădejdea.

Cel care are nădejde se arată a fi superior în încercări și un luptător nebiruit.

Fără nădejde nimeni nu ar putea rezista în fața necazurilor. Dumnezeu ne-a dat nădejdea ca să ne îndrepteze și să ne conducă pașii pe marea înviforată a vieții, spune Sfântul Nectarie.

Oricât de multe vânturi, valuri și nori negri s-ar abate asupra noastră, dacă ne ținem strâns de nădejde, vom ieși la liman.

Unui bolnav în așternutul său, care suferă de o boală fără vindecare și care a fost abandonat de toți, numai nădejdea stă neîncetat la capul lui, îi aduce mângâiere, întărire și alinare, ușurându-l în greaua încercare”.

iInclusiv doctorii recunosc puterea nădejdii și a gândirii pozitive în vindecarea trupului. Bolnavii care au credință în Dumnezeu au o evoluție mai bună a bolii.

Nădejdea nu este doar medicament, balsam și mângâiere, ci și leac întăritor pentru cei firavi. Ea crește tăria sufletului și îl face mai puternic în fața greutăților.

Nădejdea dă tărie inimilor slabe și le arată răbdătoare și curajoase pentru a putea înfrunta nenorocirile”.

Pe cei osteniți îi revigorează, iar pe cei fricoși îi îmbărbătează. Pe cei amărâți din pricina păcatelor îi ridică și le dă curaj să pună început bun.

Nădejdea în Dumnezeu îi izbăvește pe cei căzuți în greșeli. Nădejdea în Dumnezeu îi ridică pe cei răniți. Ea îi dezleagă pe cei ferecați în obezi”.

Nădejdea este leacul celor deprimați, care strălucește pe cerul întunecat și risipește negura întristării.

Revarsă balsamul mângâierii pe rănile inimii cuprinse de jale. Ea șterge izvorul lacrimilor de pe ochii celor nefericiți”.

Nădejdea îi întărește pe orfani și pe văduve să meargă mai departe. Ba încă și pe cei nedreptățiți îi alină și le insuflă răbdare.

Pe cei bolnavi îi face blânzi, dându-le înțelepciunea de a purta povara bătrâneților fără cârtire.

Nădejdea vieții veșnice face ca moartea să fie fără de durere pentru cel care se îndreaptă spre ea. Îl mângâie și pe cel care își dă ultima suflare.”

Într-un cuvânt, dacă vei lua oamenilor speranța, lumea va dispărea, spune Sfântul Nectarie. Atât de mare este puterea ei.

Citește și

Deznădejdea este hulă împotriva lui Dumnezeu – Sfântul Siluan Athonitul
Alege bucuria, lumina și nădejdea – aceasta stă în puterea ta – Părintele Haralambos Papadopoulos
Când vă încearcă deznădejdea, gândiți-vă la marea iubire a lui Dumnezeu

Sursă articol: Cuvânt Ortodox, Despre nădejde – Sfântul Nectarie din Eghina: https://www.youtube.com/watch?v=MHQfur3fqww&ab_channel=CuvantOrtodox

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.