Cei care iubesc cu adevărat simt bucurie atunci când dăruiesc

Un semn al dragostei adevărate este bucuria pe care o simți atunci când oferi ceva cuiva. Când oferi un lucru, un sfat, o mângâiere, un ajutor, o părticică din timpul tău, sau când te oferi pe tine însuți.

Cei care iubesc, simt bucurie atunci când dau. Unii ca aceștia nu sunt absorbiți de propriile dorințe și nevoi și uită de ceilalți.

Cei care iubesc cu adevarat simt bucurie cand daruiesc

Cei care iubesc cu adevarat simt bucurie cand daruiesc

Dacă te bucuri doar când primești, iar când dai îți pare rău sau dai cu jumătate de inimă, înseamnă că iubirea ta nu este desăvârșită. Este încă aplecată spre sine și nu spre ceilalți.

Dragostea nu caută ale sale, spune Sfântul Apostol Pavel. Tot în imnul dragostei scris de marele apostol găsim și alte caracteristici ale dragostei autentice: răbdarea, bunăvoința, îngăduirea celorlalți, lipsa de pizmuire (I Corinteni 13, 4-8).

Ce înseamnă că dragostea nu caută ale sale? Înseamnă că atenția ta, dorința și toată capacitatea inimii tale este îndreptată spre celălalt.

Înseamnă să îl pui pe celălalt pe primul loc, iar pe tine pe ultimul loc. Dragostea care caută ale sale are ca punct de referință propria persoană. Este acea iubire de sine care ne face să fim egoiști și să ne comportăm în mod egoist.

Rar mai găsești o astfel de persoană în zilele noastre, care să te asculte, să te cerceteze, să te ajute, să te sprijine. Doar cei care L-au descoperit pe Dumnezeu și trăiesc după cuvântul Lui pot avea o astfel de dragoste dezinteresată.

Părintele rus Sergy Baranov spune că lumea de azi a răsturnat înțelesul adevărat al iubirii. Oamenii au o înțelegere îngustă a acestei noțiuni sau fragmentată.

De fapt, cel care răstălmăcește adevărul și îl preschimbă în minciună este diavolul. El îndreaptă această putere a sufletului care este dragostea înspre propriul sine.

Sfântul Apostol Pavel spune că dragostea nu cade niciodată. O dragoste egoistă nu rezistă în timp. Imediat se stinge.

Dragostea adevărată nu piere niciodată deoarece este întemeiată pe Dumnezeu, Care este Iubirea însăși.

Acest lucru înseamnă că atunci când iubești, iubești pentru totdeauna. Iubirea creștinească este veșnică.

Dacă oamenii ar înțelege dragostea în acest fel, ar trăi o dragoste nesfârșită. Și dacă oamenii ar trăi în acest fel, ar fi raiul pe pământ. Împărăția iubirii ar domni pe pământ.

Cei care au o credință curată și iubesc în chip jertfelnic, după modelul iubirii lui Hristos, gustă încă de aici Împărăția cerurilor.

Bucuria pe care o simt atunci când iubesc este ca o pregustare a bucuriei din Împărăția lui Dumnezeu, care nu are echivalent în limbaj sau termeni omenești.

Citește și:

„Nimănui cu nimic fiți datori, fără numai cu iubirea unul față de altul!”
Diferența dintre iubirea sentimentalistă și iubirea duhovnicească
Pentru a dobândi adevărata iubire, trebuie să dai afară „eul” tău

Sursă articol: Iveron Monastery: https://www.youtube.com/post/Ugkx5d8VFVd2c3XkKY4zjZPAw_oaxJoigsGp

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.