Îngerul păzitor îl face praf și țăndări pe drac, dacă și noi suntem de partea lui

De partea noastră în războiul nevăzut se află îngerii lui Dumnezeu, care au misiunea de a ne ocroti și de a ne ajuta în lucrarea de mântuire.

Îngerul păzitor are această misiune specială de a ne apără și povățui. El este ca un bodyguard pentru fiecare dintre noi. De aceea nu trebuie să ne temem de nimic.

Ingerul pazitor il face praf si tandari pe drac, daca si noi suntem de partea lui

Ingerul pazitor il face praf si tandari pe drac, daca si noi suntem de partea lui

Demonii care ne ispitesc nu au nicio putere asupra noastră. Ei pot doar să ne insufle gândurile rele și să ne îmbie la păcat, însă nu au putere.

Vă dați seama cine ne păzește pe noi? Îngerul păzitor îl face praf și țăndări pe drac, care nu mai are nicio misiune, este un apostat”.

Părintele Arsenie Papacioc spunea că demonii sunt îngeri căzuți, care și-au pierdut misiunea pe care o avea pe când erau sub ascultare de Dumnezeu. Ei au căzut din slava, din harul și din înrâurirea lui Dumnezeu. Demonii sunt îngeri care au fost „disponibilizați”, scoși din serviciu.

Lupta se dă între îngerii buni și îngerii răi. Cei buni se alimentează permanent cu energia lui Dumnezeu, în timp ce îngerii răi nu ne pot face nimic dacă noi înșine nu le dăm puteri și drepturi asupra noastră.

Le dăm drepturi asupra noastră atunci când cedăm la gândurile rele pe care ni le insuflă, la ispitele pe care ni le pun înainte.

Dacă rămânem de partea îngerului păzitor, acesta va birui. Ori de câte ori ne vine un gând rău, trebuie să-l gonim de îndată ce apare în mintea noastră.

Îngerul ne păzește atâta timp cât ascultăm de Dumnezeu și împlinim poruncile Lui. Când săvârșim păcate, îl alungăm pe înger.

Prin faptele noastre arătăm de partea cărui înger suntem. Dacă suntem nepăsători, riscăm să pierdem ajutorul îngerului păzitor. Ar trebui să ne fie rușine să îl părăsim pe îngerul păzitor și să le dăm câștig de cauză demonilor, care sunt dușmani ai noștri și ai îngerilor noștri, spune Părintele Arsenie.

Pe îngerul păzitor trebuie să îl privim ca pe un frate mai mare. Fiind foarte aproape de Dumnezeu, ar trebui să îl rugăm să mijlocească pentru noi, ca unul care are mai multă îndrăzneală către El, spunea Părintele Efrem Filotheitul.

Omul poate auzi îndemnul îngerului păzitor de a se feri de rele și de a fi atent la prilejurile de păcătuire. Poate simți insuflarea acestuia spre fapte bune, dacă are ochii sufletului deschiși.

Părintele Efrem spune că grădinarul din pilda smochinului neroditor îl întruchipează pe îngerul păzitor, care are grijă de om până când acesta aduce rod și este mântuit.

Din pricina nerodirii sale, vierul a vrut să îl taie. Însă grădinarul l-a rugat să îl mai lase un an. Îl va săpa împrejur și îi va pune gunoi ca să aducă rod. Iar de nu va rodi, la anul îl va tăia.

Ar trebuie să ne gândim cât de mult se roagă îngerul păzitor pentru noi și cât de mult și plânge și se întristează atunci când păcătuim.

Lacrimile” lor exprimă dragostea și compasiunea lor față de oameni”. Cine ar vrea să alunge de la el un prieten atât de bun, care ne păzește pe gratis și se silește pentru mântuirea lui?

Sfântul Cuvios Atanasie spunea:

Când creștinul viețuiește în dreptate, îngerul lui Dumnezeu se bucură de el, iar când începe a minți, a fura, a se îmbăta, a nu mai merge la biserică, a se mânia și a fi zgârcit, atunci îngerul lui Dumnezeu se întristează de el”.

Dar nu numai că îngerul păzitor se întristează când lăsăm calea cea bună, ci ne lasă și în părăsire, lipsindu-ne de ocrotirea lor. Omul fără înger va pica pradă în mâinile viclenilor diavoli.

Diavolii dănțuiesc, aducând asupra lui tot felul de răutăți, care de care mai cumplite”.

Citește și:

Când aveți greutăți și ispite, alergați la ajutorul îngerilor!
Cum se luptă îngerul păzitorul cu diavolul care vrea să ne piardă (povestire cu tâlc)
Îngerii scriu numele tuturor celor care merg la Biserică, se roagă și postesc

Surse articol:

1. Arhimandritul Paisie Aghioritul, Te rogi încet, te rogi tainic, dar roagă-te din inimă! Doxologia: https://doxologia.ro/te-rogi-incet-te-rogi-tainic-dar-roaga-te-din-inima
2. Părintele Efrem Filotheitul, Îngerul păzitor – fratele cel mare al omului, Doxologia: https://doxologia.ro/ingerul-pazitor-fratele-cel-mare-al-omului
3. Sfântul Cuvios Atanasie, Îngerul păzitor se bucură și se întristează alături de noi, Doxologia: https://doxologia.ro/ingerul-pazitor-se-bucura-se-intristeaza-alaturi-de-noi

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Pascarita Violeta

    Doamne ajuta amin amin amin

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.