Când sunt boli sau epidemii pe fața pământului, Maica Domnului aduce scăpare – Părintele Cleopa

Ne vine greu să credem că boala ne este de folos. Ne este greu să vedem în necazuri mila lui Dumnezeu.

Asta deoarece mintea noastră gândește rațional, și nu duhovnicește. Dorințele noastre nu depășesc sfera acestei vieți pământești. De aceea nu putem suferi necazurile, pentru că nu ne raportăm la viața cea veșnică.

Maica Domnului in vreme de boli si epidemii

Maica Domnului in vreme de boli si epidemii: Wirestock – www.freepik.com

Boala, lipsurile, neîmplinirile și fel de fel de alte suferințe prin care ne este dat să trecem au un scop pedagogic. Dumnezeu nu ni le trimite ca o pedeapsă. El le îngăduie ca să ne mântuiască.

Când traversăm situații dificile, inevitabil ne apropiem de Dumnezeu. Începem să Îl căutăm, să Îl strigăm, să Îi vorbim, să Îi cerem ajutorul.

Când toți ne-au părăsit și nu mai avem nici o scăpare de nicăieri, ne întoarcem cu smerenie la Părintele nostru ceresc Care are leacul potrivit pentru orice suferință.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului – izvorul tămăduirilor în necazuri și suferințe

Boala și suferința ne sunt de folos, pentru că ne întorc cu fața la Dumnezeu. Ne îndeamnă la rugăciune, iar acesta este un mare câștig pentru suflet.

Părintele Cleopa spunea că atunci când boli pe pământ, trebuie să ne rugăm la Dumnezeu și la Maica Domnului.

„Când este boală pe fața pământului sau fel de fel de epidemii, ciumă sau tifon sau câte boli trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, când mor copiii, mor părinții, mor frații și surorile și se despart unii de alții, ea le aduce scăpare”.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu mijlocește neîncetat pentru toți care o cheamă în ajutor. Ea se roagă Fiului ei pentru împlinirea cererilor de folos, pentru ca nimeni să nu plece nemângâiat de la fața ei.

„Căci Maica Domnului, ca o Maică preabună, cade iar în genunchi și se roagă:

„Doamne, trimite sănătate și fă văzduhul să le fie sănătos. Doamne, ridică osteneala și durerea de pe văduve și de pe copii, de peste sărmani și de peste tot omul, că sunt mulți, Doamne, care mă cheamă în ajutor și voiesc ca prin rugăciunile mele să capete milă și îndurarea Ta”.

Citește și – Nu este om pentru care Maica Domnului să nu fi vărsat vreo lacrimă

Părintele Cleopa spunea că atunci când nici medicii nu mai făceau față la mulțimea bolnavilor și a celor care transmiteau boala, Dumnezeu, prin darul Său, făcea să înceteze boala, molima și orice altă durere.

„Maica Domnului se străduiește ca pe toți să-i facă sănătoși și pe toți să-i mângâie”.

Vindecarea nu poate veni decât de sus, de la Doctorul sufletelor și al trupului, de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

„Nimeni nu are putere să aducă sănătate lumii, decât Bunul Dumnezeu”.

În rugăciune se află o taină adâncă, pe care o descoperi doar atunci când începi să o practici cu smerenie. Când începi să te rogi pentru un necaz, simți ușor-ușor că Dumnezeu este aproape și te aude.

Începi să simți o mângâiere, o alinare, o domolire a sufletului, o liniștire a gândurilor, o limpezire a minții.

Aceasta este taina rugăciunii. Dumnezeu începe să lucreze în cel care se roagă și îl întărește. Îi dă putere, nădejde și siguranță. Acestea sunt cele mai de folos daruri pe care omul le primește când cheamă ajutorul lui Dumnezeu.

Nu toți se vindecă. Pentru că nu aceasta este voia lui Dumnezeu. Și chiar dacă după multă rugăciune cel bolnav nu se face sănătos, el va fi câștigat deja o inimă sănătoasă, un suflet împodobit cu smerenie, răbdare, dragoste, pace și alte daruri ale Duhului Sfânt.

Sfântul Teofan Zăvorâtul spunea că Dumnezeu vede dacă boala este mai trebuincioasă pentru mântuire decât sănătatea.

De aceea este bine să cerem să se facă întotdeauna voia lui Dumnezeu, și cu noi, și cu cei pentru care ne rugăm. Pentru că noi nu știm ce ne este de folos.

Iată cum ne învață Sfântul Teofan să ne rugăm atunci când pătimim de vreo boală:

„Doamne, facă-se voia Ta! Slavă Ție, Doamne! Dacă este plăcut înaintea Ta, Doamne, izbăvește-mă, iar dacă nu este plăcut înaintea Ta, facă-se voia Ta. Cred că și boala aceasta este bună, la fel ca sănătatea. Îți mulțumesc, Milostive Ziditor!”

Citește și – Maica Domnului coboară mila lui Dumnezeu peste sufletele care o cheamă în ajutor

Surse articol:

1. Părintele Ilie Cleopa, „Când este boală pe faţa pământului sau fel de fel de epidemii, Maica Domnului aduce scăpare”, Altarul Credinței: https://altarulcredintei.md/cand-este-boala-pe-fata-pamantului-sau-fel-de-fel-de-epidemii-maica-domnului-aduce-scapare-parintele-cleopa/
2. Sfântul Teofan Zăvorâtul, Boala este o milă dumnezeiască, Altarul Credinței: https://altarulcredintei.md/boala-este-o-mila-dumnezeiasca/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.