Chiar și o RUGĂCIUNE scurtă, făcută din totul sufletul, te ajută dacă o zici cu putere – Părintele Arsenie Boca

Dacă oamenii ar ști să se roage, ar dobândi mai ușor cele pentru care se zbat de unii singuri. S-ar întări mai mult în credință, ar trece mai ușor peste necazuri, și-ar putea păstra pacea în încercări și ar spori mai repede în viața duhovnicească.

Dumnezeu este peste tot, doar că trebuie rugat, spunea Părintele Arsenie Boca.

Rugaciune scurta

Mulți se cramponează de ideea de rugăciune deoarece o asociază cu ceva lung și obositor sau plictisitor, la fel cum fac și cu mersul la Biserică.

„Uneori, chiar și o rugăciune scurtă, făcută însă din tot sufletul și cu toată inima, te ajută dacă o zici cu putere”.

Iată de ce este nevoie în comunicarea cu Dumnezeu: credință și dăruire totală. Chiar și 5 minute dacă ne rugăm, important este să „fim acolo” cu gândul, cu sufletul.

Dumnezeu nu caută la cuvintele noastre, ci la inima noastră. De rugăciunile făcute cu durere și credință au mai mult folos.

Trebuie să înțelegem ceea ce citim, dacă rugăciunea este dintr-o carte, și să simțim ceea ce spunem, dacă ne rugăm cu propriile cuvinte.

„Chiar numai primele cuvinte din Tatăl nostru, dar cu adevărat înțelegând și crezând pe Dumnezeu ca Tată, te pot ajuta”.

Orice rugăciune este folositoare dacă participăm cu toată ființa, dar mai cu seamă cu mintea și sufletul.

Mare este puterea rugăciunii, căci ea rezolvă cele mai complicate probleme și aduce liniște în sufletele tulburate.

„Puterea lui Dumnezeu îți repară mintea și-ți scoate obsesiile din cap, te scapă din necaz, numai că trebuie să-L chemi, să-L rogi”.

Pentru a păstra o relație strânsă cu Dumnezeu și a spori și mai mult în rugăciune și în credință, este nevoie de multă silință în plan spiritual. Trebuie multă lucrare duhovnicească.

„Trebuie timp ca să-ți alimentezi mintea cu cele bune, cu cele religioase, prin rugăciune, prin meditație și citirea cărților de suflet ziditoare”.

___________________________

Sursă: Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca, Tinerii, Familia și copiii născuți în lanțuri, Editura Credința Strămoșească, 2009, p. 21: http://altarulcredintei.md/putere-a-rugaciunii/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.