PUDRĂ pentru PICIOARE – calmează, absoarbe mirosul de transpirație, reduce umezeala

Pudra de picioare este utilă în perioada verii mai ales pentru persoanele care transpiră foarte mult în talpă.

Pe lângă faptul că absoarbe umezeala, pudra de picioare acoperă mirosul neplăcut de transpirație și poate avea chiar proprietăți antiseptice (anti-fungice, antimicotice), în funcție de ingredientele pe care le conține.

Pudra de picioare

Pudră pentru picioare – rețetă

Ingrediente

• 50 g de argilă albă
• 50 g de bicarbonat de sodiu
• 50 g de amidon de porumb (sau pudră de arrorut)
• 50 g de rădăcină de nalbă măcinată
• 10 picături de ulei esențial de mentă
• 10 picături de ulei esențial de eucalipt

Preparare

Pentru ca bicarbonatul de sodiu să fie mai fin, îl puteți măcina prin râșnița electrică de cafea.

Procedați la fel cu rădăcina de nalbă uscată. Puneți-o în râșniță și măcinați-o până se face pulbere. Poate fi nevoie să o treceți și printr-o sită deasă, pentru a rămâne cu o pudră cât mai fină.

Puneți apoi argila, bicarbonatul, amidonul și pulberea de rădăcină de nalbă într-un mini-robot. Adăugați uleiurile esențiale și mixați câteva secunde, pentru omogenizare.

Transferați pudra într-un borcănel sau într-o cutie și puneți capacul. Lăsați pudra să stea peste noapte ca să absoarbă bine uleiurile și parfumul lor.

Pudra de corp

Bateți-o puțin a doua zi, pentru a deveni din nou uscată și păstrați-o într-o cutie (de fard) sau într-un recipient de la o pudră de picioare cumpărată din comerț.

Presărați pudra pe tălpi direct din recipient. Sau puteți folosi un pămătuf sau un disc demachiant pentru a pudra tălpile.

Pudra de corp

De asemenea, această pudră poate fi adăugată și în papuci pentru a absorbi umezeala și mirosul neplăcut de transpirație. Dat fiind că este deosebit de fină, are și efect calmant asupra picioarelor intens solicitate.

_______________________

Sugestii:

Puteți folosi (și) alte uleiuri esențiale, precum cel de salvie (care reduce transpirația), de lavandă (care are un parfum liniștitor), de lămâie etc.

Totodată, puteți folosi și alte plante în compoziția uscată, precum petale de trandafir uscați sau flori uscate de lavandă, măcinate fin prin râșnița electrică de cafea.

_______________________

Sursă: Mountain Rose Herbs, Herbal Foot Care: The Perfectly Natural Pedicure: https://blog.mountainroseherbs.com/herbal-foot-care-perfect-pedicure

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.