Cum să faci o CREMĂ naturală pentru ACNEE

Unul din cele mai bune produse naturale pentru îngrijirea feței este uleiul de cocos. Acest ingredient individual poate face minuni pentru pielea uscată, crăpată sau afectată de acnee, mâncărimi, roșeață, iritații, eczeme și multe alte probleme.

Are efecte antibacteriene și antifungice blânde. Conține foarte mulți acizi grași de lanț mediu,  înzestrați cu proprietăți antimicrobiene naturale, prin care distruge microorganismele cauzatoare de infecții și boli.

Cremă acnee

Aproape 50% din acizii grași din uleiul de cocos sunt constituiți din acid lauric, care are capacitatea de a ucide bacteriile, virusurile și fungii. S-a dovedit a fi în mod deosebit eficient împotriva acneei.

Un studiu a arătat că acidul lauric este mai eficient decât peroxidul de benzoil – un remediu popular pentru acnee. Pe lângă faptul că ucide bacteriile care determină apariția acneei, are efecte și împotriva inflamației cauzate de bacterii. 

O cantitate mică de ulei este suficientă pentru îngrijirea pielii. Se absoarbe foarte ușor și nu lasă pielea uleioasă, ci hidratată și fină.

____________________________________________________________________________________________________________

Cremă pentru acnee – rețetă

Uleiul de cocos are o consistență solidă la temperaturi mici și una lichidă la temperaturi mari. Dacă îl topim (prin încălzire), putem adăuga în el alte ingrediente, precum uleiuri esențiale, pentru a obține o cremă eficientă pentru diferite probleme ale pielii.

Ingrediente

• ½ cană de ulei de cocos solid
• 20 picături de ulei esențial de lavandă
• 10 picături de ulei esențial de lămâie
• 10 picături de ulei esențial de tea tree (arbore de ceai)

Preparare

Puneți uleiul de cocos într-un bol și așezați-l pe gura unui ibric cu apă care fierbe. Amestecați până se topește și devine complet lichid.

Luați bolul de pe ibric și adăugați uleiurile esențiale. Amestecați până la omogenizare și apoi turnați amestecul într-un borcănel de sticlă sau într-o cutiuță.

Lăsați-l să se răcească de tot, pentru ca uleiul să-și recapete forma solidă de dinainte de topire.

Dacă vă grăbiți, puteți pune borcanul în frigider pentru câteva ore. Se va solidifica mai repede.

Păstrați crema în dulapul din baie și aplicați pe față în fiecare seară. Se ia puțin pe deget și se masează pielea.

Uleiul esențial de lavandă are foarte multe beneficii pentru piele, inclusiv pentru pielea predispusă la acnee. Uleiul esențial de lămâie curăță bine pielea, iar cel de arbore de ceai este un foarte bun antimicrobian și dezinfectant.

____________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Nourished Life, CAN COCONUT OIL REALLY HELP WITH ACNE AND CLEAR SKIN? https://livingthenourishedlife.com/coconut-oil-for-clear-skin/

2. Living Well Mom, How I Cleared My Acne with Coconut Oil & Essential Oils: https://livingwellmom.com/2016/04/cleared-acne-coconut-oil-essential-oils/

3.  Healthline, Does Coconut Oil Treat Acne or Make It Worse? https://www.healthline.com/nutrition/using-coconut-oil-to-treat-acne

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.