Splinuţa – Planta Bolilor Renale şi Afective

Splinuţa (Solidago virga-aurea) mai este cunoscută în folclorul popular şi ca floarea-boierească, splinăriţă sau vargă-de-aur. Este într-adevăr o plantă ca o baghetă de aur cu care face minuni pentru bolnavii de rinichi. Splinuţa este de asemenea considerată a fi îngerul păzitor al celor bântuiţi de probleme afective. Reţetele de mai jos aparţin austriecei Maria Treben.

Slinuţa (Solidago virga-aurea)

Splinuţa (Solidago virga-aurea)

Splinuţa este o plantă medicinală care creşte la discreţie la margine de pădure sau în locurile defrişate, pe povârnişuri şi în şanţurile cu apă. O recunoaştem după tulpina stufoasă, ornată cu ramificaţii cu flori galbene-aurii. Florile splinuţei se pot culege începând din luna iulie şi până în octombrie.

Un miracol pentru bolnavii de rinichi

Splinuţa are o predilecţie deosebită pentru bolile renale. Maria Treben recomanda această plantă de leac şi pentru afecţiuni intestinale, în special pentru hemoragiile intestinale.

Frunzele şi florile splinuţei sunt dăruite cu proprietăţi răcoritoare, deshidratante. Această calitate se dovedeşte extrem de utilă în tratarea dinsfuncţiilor rinichilor şi vezicii urinare. Inclusiv bolile grele de rinichi, care par intratabile se pot vindeca cu ceai de splinuţă.

Splinuţă + drăgaică + urzică-moartă galbenă

Maria Treben povesteşte în cartea ei despre un bărbat căruia i-a fost extirpat un rinichi, iar al doilea era cuprins de puroi, şi deci era practic infuncţionabil.

După o cură cu ceai de splinuţă amestecată în părţi egale cu drăgaică (sânziene) şi urzică-moartă galbenă, boala a plecat în 14 zile. Tratamentul a constat în administrarea a câte 4 căni de ceai pe zi, cu înghiţituri mici.

Mixul dintre aceste trei plante este foarte puternic în remedierea sclerozei renale incurabile, în irigarea renală şi inclusiv în racordarea la rinichi artificial. Dacă plantele se folosesc proaspete, direct din natură, şansele de vindecare sunt şi mai rapide.

Splinuţa alină inima rănită şi problemele afective

O trăsătură ceva mai aparte pentru o plantă medicinală a Splinuţei este aceea de a vindeca problemele de natură sufletească. Maria Treben spunea despre această plantă că este un leac angelic pentru persoanele care în urma unui şoc afectiv sau a unor stări afective negative au fost atinse de boli renale.

Splinuţa (Solidago virga-aurea)

Splinuţa (Solidago virga-aurea)

Există o legătură strânsă între sănătatea rinichilor şi starea noastră de spirit. Tot stresul, tot surmenajul psihic şi tensiunea nervoasă şi emoţională se răsfrâng asupra rinichilor, folosindu-l ca organ de descărcare.

Este dovedit că persoanele care au suferit o traumă emoţională puternică, o nenorocire în familie sau care nu şi-au putut reveni după moartea cuiva drag, s-au îmbolnăvit de rinichi. În acest caz, Splinuţa se dovedeşte a fi o plantă cu o acţiune pozitivă surprinzătoare asupra laturei afective a omului.

Se recomandă consumul de ceai de splinuţă zilnic, pentru remedierea unor condiţii de stres agaravate, sau a decepţiilor şi stărilor depresive. Splinuţa are acest efecte echilibrant asupra sistemului nervos, în special asupra stărilor emoţionale greoaie, încărcate de o energie negativă şi de pesimism. Asemenea unei mâini care mângâie şi bucură inima, Splinuţa este îngerul păzitor care alină durerea şi consolează pe bolnav. Splinuţa cere aşadar din partea noastră mai multă atenţie şi recunoştinţă, dat fiind că ea a fost lăsată de Dumnezeu atât de aproape de noi şi la îndemâna nostră.

Ceai de splinuţă – preparare

Se pun o linguriţă cu vârf de plantă la opărit în 250 ml de apă şi apoi se lasă să stea puţin în repaos.

Pentru prepararea ceaiului mixt de mai sus, se amestecă splinuţa, drăgaica şi urzica-moartă galbenă în părţi egale, şi din acest amestec se ia o linguriţă cu vârf la aceeaşi cantitate de apă. Se pregăteşte la fel.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.