Săpunul cu SCORȚIȘOARĂ calmează sistemul nervos, alungă stresul și vindecă mâncărimile pielii

Trăim timpuri în care aproape toate lucrurile pe care le utilizăm, de la alimente la produsele de îngrijire corporală sau a casei, conțin chimicale ce ne pot afecta sănătatea. Săpunul este unul din acestea.

Spuneam într-un alt articol de ce e bine să ne facem cumpărăturile de la magazinele naturiste: deoarece acolo totul este natural, făcut din plante.

Săpun cu Scorțișoară - Efecte Calmante

Săpun cu Scorțișoară – Efecte Calmante

Putem găsi o gamă variată de produse naturale, de la cereale integrale (nerafinate), semințe și fructe uscate, până la produse apicole, suplimente alimentare, sare neiodată zahăr brut și îndulcitori naturali, oțet de mere natural, uleiuri sănătoase, cosmetice și produse de îngrijire a pielii.

Săpunul cu scorțișoară calmează și energizează în același timp

În acest articol dorim să vă prezentăm beneficiile săpunului cu adaos de scorțișoară. Efectele sale calmante se răsfrâng atât asupra pielii, cât și a sistemului nervos.

Săpunul cu scorțișoară conține de regulă uleiul esențial extras din frunzele plantei. Unele mărci conțin și alte plante aromate cu efecte terapeutice, precum nucșoară, cuișoare sau portocală.

Produsele pe bază de uleiuri esențiale din plante au beneficiile pe care aromaterapia le are asupra psihicului și corpului nostru. Săpunul cu scorțișoară este recomandat îndeosebi persoanelor stresate, sau care muncesc mult, precum și celor suferă de mâncărimi ale pielii.

Parfumul scorțișoarei este atât de proaspăt și puternic încât produce efecte terapeutice notabile: reduce iritabilitatea, induce o stare de relaxare fără să producă insomnie, și în același timp redă energia pierdută.

Uleiul esențial de scorțișoară are de asemenea proprietăți antiseptice și antibacteriene, de aceea acest săpun este foarte bun pentru pielea cu probleme.

Unele săpunuri conțin scorțișoară măcinată și au o textură abrazivă, care ajută la exfolierea pielii și îndepărtarea celulelor moarte.

Acest săpun poate fi preparat și în casă (după această rețetă), însă doar de către cei care au cunoștințe de acest fel. Uleiul esențial de scorțișoară trebuie adăugat în cantități mici, pentru a nu irita pielea. De aceea, cel mai bine este să vă cumpărați un săpun cu scorțișoară gata preparat și testat. Puteți alege un sortiment care conține și alte plante cu efecte benefice pentru piele și sistemul nervos, precum lavandă.

Precauții

Unele persoane pot avea reacții alergice la uleiul esențial de scorțișoară, precum înroșirea pielii sau iritații. De aceea, cei cu pielea sensibilă ar trebui să evite utilizarea săpunului cu scorțișoară. Testați-l pe partea anterioară a brațului înainte de a-l utiliza pe întregul corp.

Sursă: http://www.wisegeek.com/what-is-cinnamon-soap.htm

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.