Salată Verde cu Oţet de Mere – 7 Proprietăţi Miraculoase

Dincolo de culoare intensă şi prospeţimea gustului, salata verde este un detoxifiant natural extrem de puternic şi un stimulent extraordinar al sănătăţii. Când cumperi salată, alege-o pe de culoare verde închis, deoarece aceasta conţine cei mai multe vitamine şi minerale: vitaminele A, B1, B6, B9, C, E şi K, acid folic, magneziu, zinc, potasiu, iod şi fosfor. Acestea reduc semnificativ riscul îngrăşării, obezităţii sau bolilor de ficat şi inimă.

Salata Verde cu Oţet de Mere – 7 Proprietăţi Miraculoase

Salata verde – Proprietăți

Salata verde (Lactuca sativa) este un aliment antic minune, vechi de 3000 de ani. A fost cultivată pentru prima dată de egipteni, şi mai apoi de greci, romani şi europeni. Există mai multe soiuri de salată verde, în funcţie de regiune: salata europeană, chineză sau asiatică. În România, salata verde se cultivă şi se consumă la scară largă, de mai bine de 1000 de ani. În mănăstiri, salata verde este considerat un medicament detoxifiant unic.

1. Detoxifiere cu salată verde

Nutriţioniştii recomandă salata verde ca un purificator natural al organismului. Stimulează tranzitul intestinal uşurând digestia, intensifică arderile metabolice şi curăţă vasele de sânge. Mai mult, salata verde ne redă vitalitatea, eliminând atonia ficatului, bilei sau a aparatului digestiv.

2. Hiperexcitabilitate sexuală şi nervoasă

Salata verde ajută la controlarea simţurilor, emoţiilor şi nervilor. De aceea este un leac popular pentru călugării care trăiesc în abstineţă, pace şi linişte. Este un remediu miraculos pentru calmarea excitabilităţii nervoase şi pătimaşe. De asemenea, prin sărurile conţinute, salata verde reglează activitatea glandelor endocrine şi îmbunătăţeşte funcţia glandei tiroide.

3. Cura de slăbire cu salată verde

Salata verde este un reglator excepţional al apetitului. Conţine puţine calorii şi are capacitatea de a stimula procesul de eliminare a toxinelor. Creşterea în greutate şi obezitatea pot fi uşor combătute cu o dietă bogată în salată verde. Se recomandă consumul a 500 g de salată verde înainte de masă. În acest caz, salata se va acri cu lămâie sau oţet de mere. Salata verde se poate servi şi în timpul mesei, ca garnitură pentru alte mâncăruri uşoare. După 7 zile de consum se pot observa primele semne ale slăbirii.

Salata verde cu mere verzi, struguri verzi şi castraveţi

Salata Verde cu Oţet de Mere – 7 Proprietăţi Miraculoase

4. Constipaţie şi indigestie

Consumată în cantităţi mari, salata verde remediază problema constipaţiei şi indigestiei. Frunzele de salată verde curăţă intestinul gros, facilitând totodată procesul de eliminare. Se recomandă salata verde cu ulei de măsline, acrită cu suc de fructe verzi – prune sau corcoduşe. Un sfert de kilogram de salată pe zi este suficient. Se vor bea în acelaţi timp câte 2 litri de apă de izvor, sau 3 căni de ceai de păpădie zilnic.

5. Afecţiuni hepato-biliare, hepatită cronică

În tratarea dischneziei biliare şi a hepatitei cronice se recomandă consumul de salată creaţă cu gust amar. Acest tip de salată drenează ficatul şi ajută la curăţarea organismului. Se vor consuma 2-3 farfurii de salată pe zi, la începutul meselor. Cura durează 14 zile.

6. Colesterol şi glicemie mare

În combinaţie cu ulei de măsline presat la rece şi oţet de mere, salata verde tratează ateroscleroza, arterita şi tromboflebita. Acest preparat curăţă şi fludifică sângele, scade nivelului colesterolului şi glicemiei.

7. Dependenţa de alcool şi tutun

Salata verde curăţă ficatul de alcool şi narcotice, şi datorită sărurilor conţinute, acest aliment combate foarte rapid stresul. Pentru tratarea insomniilor provocate de dependenţa de alcool sau tutun, se recomandă consumul de salată verde seara, când va acţiona ca un sedativ.

Salata verde stimulează creşterea la copii, vindecă tusea, astmul şi bronşita, alină durerile menstruale, durerile reumatice, guta, ajută în diabet, sifilis sau cancer.

Precauţii

Salata verde (proaspăt preparată) se va consuma cu moderaţie de bolnavii de colită de fermentaţie.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.