Tinctura de Propolis Pentru Gastrită şi Ulcer: Cum se Prepară

Albinele sunt vracii cei mai iscusiţi ai naturii. Ele ştiu să culeagă şi să adune cu efort un medicament excepţional, pe care nici un medic nu-l poate crea în laborator. Acesta este propolisul. Modul în care albinele îl colectează este un mister pentru medicina naturistă şi modernă. În toate colţurile lumii, propolisul are aceeaşi compoziţie de substanţe miraculoase cu efecte vindecătoare, deşi ne referim la regiuni diferite şi la surse diferite de pomi, muguri şi scoarţa din care este cules.

Tinctura de Propolis Pentru Gastrită şi Ulcer: Cum se Prepară

Tinctura de propolis este un leac tradiţional în România, cu multiple întrebuinţări la capitolul sănătate. Are o influenţă largă şi profundă asupra vaselor de sânge şi pielii, asupra aparatului digestiv şi a celui endocrin. Propolisul conţine răşini, cerur, balsamuri şi uleiuri volatile, polen, aminoacizi, substanţe antibiotice şi bioflavonoide cu rol în protejarea, vindecarea şi menţinerea organismului uman. Mai mult, în tinctura de propolis se pot regăsi următoarele elemente preţioase pentru sănătatea noastră: calciu, magneziu, fier, aur, siciliu, cupru, aluminiu sau colbalt.

Tinctura de propolis pentru afecţiuni ale stomacului

Cele mai frecvente cauze ale apariţiei ulcerului sau gastritei sunt legate de un regim alimentar deficitar, de consumul abuziv de alcool, tutun şi cofeină. Există însă şi o bacterie apărută recent în lumea modernă care favorizează producerea bolilor ulceroase, numită Helicobacter pylori.

Propolisul este un antibiotic natural, cu efecte antiinflamatoare, antiseptice şi antihemoragice. În tratarea afecţiunilor stomacului, se poate administra propolis ca atare, sub formă de bobiţe, mai precis câte 2 bobiţe pe zi, înainte de micul dejun şi înainte de culcare.

Tinctura de propolis este o altă variantă pentru bolnavii de ulcer sau gastrită. Acest medicament acţionează întocmai ca un balsam pentru stomac, cicatrizând pereţii gastrici şi ajutând la reglarea acidităţii stomacului. Propolisul tratează mucoasa stomacului prin reducerea hiperacidităţii şi grăbeşte procesul de vindecare al ulcerului sau gastritei.

Cum se administrează tinctura de propolis pentru gastrită

Tinctura de propolis conţine alcool, ceea ce poate afecta stomacul când este administrată pe stomacul gol. De aceea, pentru a evita astfel de probleme, şi pentru a nu agrava gastrita, este recomandat ca tinctura de propolis să se ia cu pâine uscată. La gastrită sau ulcer, se recomandă administrarea a câte 10, 20 de picături de tinctură de propolis zilnic, pe stomacul gol, dimineaţa şi seara.

Tinctura de Propolis Pentru Gastrită şi Ulcer: Cum se Prepară

De asemenea, pentru a preveni efectele adverse ale alcoolului din tinctura de propolis, acest preparat nu trebuie administrat în doze mai mari de 30 de picături pe zi. Reţineţi că acest medicament nu se ia niciodată simplu, ci numai cu pâine sau amestecat în miere de albine.

Tinctura de propolis vindecă ulcerul gastric şi duodenal. Se poate folosi în acest caz şi polenul – administrat câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, simplu, sau în amestec egal cu miere.

Cum se prepară tinctura de propolis

Deşi se găseşte în toate magazinele naturiste, propolisul poate fi preparat şi acasă, de cei care doresc un produs 100% natural.

• Într-un borcan cu filet, se pun 15 linguri de propolis
• Peste propolis se adaugă 2 pahare de alcool alimentar de 90 de grade
• Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat 2 săptămâni
• Borcanul se agită zilnic
• Tinctura rezultată în urma filtrării se depozitează în sticulţe mici, închise la culoare
• Din acest preparat se iau câte 50 de picături, de 4 ori pe zi
• Se poate consuma mai uşor pe pâine, sau se poate adăuga în miere

 

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.