Ceai de URZICĂ și PĂPĂDIE pentru curățarea sângelui, rinichilor și pielii (rețetă)

Urzica și păpădia sunt două din cele mai accesibile plante medicinale de la noi din țară, cu proprietăți medicinale excepționale. Din păcate, unii le consideră buruieni, și nu le acordă prea multă atenție.

Ceai de Păpădie și Urzică

Ceai de Păpădie și Urzică

Ceai de urzică și păpădie – rețetă

Ingrediente

• 1 linguriță de frunze de păpădie mărunțite
• 1 linguriță de frunze de urzici mărunțite
• 250 ml de apă

Preparare

Dacă vreți să preparați ceaiul din plante proaspete, culegeți-le din zone nepoluate. Spălați-le cu oțet de mere, și tocați-le mărunt. Păpădia și urzica se pot găsi și la magazinele naturiste, la vrac.

Puneți plantele la infuzat în apă clocotită. Lăsați-le să stea 10 minute, apoi strecurați ceaiul. Pentru a-i spori și mai mult efectele detoxifiante, la acest ceai se pot adăuga și frunze de mesteacăn (tot 1 linguriță).

Administrare

Pentru curățarea pielii și corpului, beți câte 2-3 căni pe zi din acest ceai. Efectele de purificare a pielii se văd după câteva săptămâni.

Pentru eliminarea pietrelor renale și uretrale mici, diluați ceaiul obținut cu 1 litru de apă fierbinte, și beți toată cantitatea pe parcursul a 30 de minute. Repetați acest procedeu zilnic, până când pietrele dispar. Este bine ca acest tratament să se continue o dată pe săptămână, pentru a preveni formarea de noi calculi renali sau biliari.

Nu beți ceaiul seara, deoarece vă veți duce la baie noaptea.

Efecte

Atât frunzele de păpădie, cât și cele de urzică sunt deopotrivă nutritive și detoxifiante.

Urzicile purifică sângele, stimulează metabolismul și circulația la nivelul capilarelor. Sunt bogate în fier și vitamina C (care ajută corpul să absoarbă fierul), vitamina E, seleniu și siliciu.

Păpădia este de asemenea un foarte bun curățitor al sângelui și un purificator excelent al corpului. Frunzele de păpădie sunt utile îndeosebi pentru ficat și rinichi. Acestea conțin vitaminele A, B, C și D.

Păpădia și urzica sunt două plante excelente pentru persoanele care suferă de retenție de apă. Spre deosebire de diureticele sintetice, care elimină potasiul din corp, frunzele de păpădie cresc nivelul de potasiu.

Ceaiul de păpădie și urzică este foarte bun și pentru persoanele care suferă de anemie, întrucât conține mult fier și stimulează producerea de celule roșii de sânge. Lipsa de fier sau anemia este de multe ori fi cauza oboselii accentuate și a căderii excesive a părului.

Unele studii preliminarea au arătat că păpădia ajută inclusiv la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, la scăderea colesterolului „rău” și a trigliceridelor.

Contraindicații

Urzicile proaspete trebuie consumate cu precauție de persoanele care suferă de tromboză și iau medicamente. În astfel de cazuri, se recomandă urzicile uscate. Urzica poate interfera cu medicamente și suplimente anticoagulante, pentru tensiune arterială sau diuretice. Femeile gravide sau care alăptează pot consuma doar frunze de urzici, nu și rădăcina plantei.

Persoanele care suferă de probleme cu rinichii, vezica biliară sau au calculi, trebuie să ceară sfatul medicului înainte să consume păpădie. Păpădia este contraindicată în cazul blocajului căilor biliare și persoanelor alergice la plantă.

Frunzele de păpădie pot interacționa cu unele medicamente: diuretice, antiacide, anticoagulante, litiu, ciprofloxacin, sau medicamente pentru diabet.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

7 comentarii

  1. Incearca sirop din flori de papadie sa vezi ce bun este ( eu am facut ) .

  2. Cum se prepara siropul de papadie?

  3. O sacosa de plastic mare plina cu flori , se pun la inmuiat intr-o oala mare de 10 kg impreuna cu 3kg zahar pe aragaz la foc mic . Se mesteca incet pana cand se topeste zaharul . Dupa ce s-a topit , se lasa la racit si apoi se pune siropul in sticla ( ai sa vezi ca si florile din sirop sunt bune de mincat ) .

  4. Stiu din copilarie ca ambele plante sunt benefice sanatatii si chiar am incredere in ele.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.