Pelinul – 6 Leacuri Miraculoase din Bătrâni

Dintre toate plantele din lume, pelinul este cu siguranţă cea mai complexă. Este uimitoare capacitatea pelinului de a trata un şir nesfârşit de afecţiuni severe. Pelinul este şi mai miraculos cu cât ştim despre el că are nevoie numai de razele soarelui pentru a creşte şi a supravieţui. Din acest motiv, strămoşii noştri spuneau despre pelin că este o plantă magică, un simbol al soarelui întruchipat pe pământ.

Pelinul: 6 Leacuri din Bătrâni Miraculoase

Pelinul: 6 Leacuri Miraculoase din Bătrâni

Proprietăți și efecte terapeutice

Pelinul nu trebuie să lipsească din casa omului. Este primul leac la îndemână pentru boli care nu pot fi tratate definitiv cu ajutorul medicamentelor. Substanţa amară din pelin este cea cu proprietăţi miraculoase: curăţă organismul şi îi redă vigoarea, dezinfectează şi combate microbii în profunzime, stimulează funcţia gastrică şi alungă spiritele rele şi gândurile negative. Ceaiul de pelin este un remediu bun la toate.

• Febra şi durerile de cap
• Tulburări hepatice
• Pierderea apetitului
• Boli ale vezicii biliare
• Insuficienţa gastrică şi atonia intestinală
• Răni şi arsuri care se vindecă greu
• Ulcere varicoase
• Pete pe piele
• Muşcături şi înţepături de insecte
• Candidoza şi infecţii vaginale
• Menstre neregulate

Detoxifică organismul

Pelinul este unul din cele mai populare şi des folosite plante în fitoterapie. Efectele sale sunt puternice mai ales când este consumat sub formă de ceai. Ceaiul de pelin este un purificator natural, recomandat atât intern, cât şi extern. Curăţă organismul de toxinele acumulate din carne, dulciuri şi alte produse digerate cu greutate. Poate nu ştiai, dar căderea părului şi coşurile pot fi consecinţe ale intoxicaţiilor din corp. Cura de detoxifiere cu cei de pelin durează 2 săptămâni, timp în care se va bea câte o ceaşcă mică pe zi. Pentru a anula efectul amar, se poate îndulci cu miere.

Îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul de pelin stimulează digestia şi tratează durerile de stomac însoţite de balonare. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă. Se bea de regulă înainte de masă cu 5-10 minute. Cura cu ceai de pelin este recomandată celor care nu au poftă de mâncare. Se bea în acest caz o cană de ceai sau o lingură de surop de pelin, cu 10 minute înainte de masă, timp de 14 zile.

Tratează intoxicaţiile alimentare

Pelinul curăţă foarte uşor ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Se bea în acest sens o cană de ceai de pelin preparat din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă, timp de 7 zile.

Viermi intestinali

Substanţele din pelin sunt toxice pentru viermii intestinali. Ceaiul de pelin era folosit cu mii de ani în urmă ca vermifug pentru tenii, limbrici şi alte tipuri de paraziţi intestinali. Se bea câte o cană cu ceai de pelin pe zi, timp de 10 zile. Sau se pot lua 2-4 linguriţe de tinctură de pelin, în aceleaşi condiţii.

Hemorozi

Nici unguentele, nici supozitoarele din farmacii nu poate face miracolele pe care le face ceaiul de pelin pentru hemorozi. Se recomandă spălăturile cu infuzie de pelin, preparată din 3 linguri de frunze de pelin şi o lingură de gălbenele, la un litru de apă. Pelinul mai poate fi combinat şi cu tărâţe de grâu pentru vindecarea hemoroizilor. Se fac spălături locale zilnic, timp de o săptămână.

Candidoză

Femeile cunosc cel mai bine beneficiile pelinului pentru sănătatea intimă. Este un leac surprinzător pentru problemele de natură ginecologică. Se recomandă spălăturile cu infuzia de pelin pentru tratarea candidei şi a scurgerilor vaginale. Infuzia se face din 2 linguri de plantă la un litru de apă, în care se pune o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Spălăturile vaginale se fac în fiecare seară, timp de 14 zile. Acest tratament reduce mâncărimile, usturimea din zona intimă şi secreţiile anormale.

Precauţii şi contraindicaţii

Ceaiul de pelin nu se bea pe o durată mai mare de 14 zile. Efectele secundare sunt: greaţă, ameţeală, vomă, tremur şi convulsii. Consumat în exces, pelinul poate da greaţă, agitaţie, pierderea cunoştinţei sau a memorie, halucinaţii sau tulburări psihice.

Produsele din pelin nu sunt indicate pe perioada sarrcinii, pentru că poate duce la avort spontan. Pelinul nu este recomandat persoanelor cu probleme ale sistemului nervos, sau afecţiuni intestinale. Bolnavii slăbiţi nu trebuie să bea ceai de pelin.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.