Mierea de „aur” – remediu excepțional din TURMERIC și MIERE

Tot mai mulți români au început să folosească turmericul ca și condiment, pentru aromatizarea și colorarea mâncărurilor. Alții sunt deja experți în prepararea laptelui de turmeric, și fani devotați acestei băuturi de aur, așa cum a mai fost numit.

Turmeric cu Miere

Turmeric cu Miere

Turmericul conține un ingredient activ esențial numit curcumă, studiat pentru 150 de boli și acțiuni terapeutice. Are proprietăți antioxidante, anti-inflamatoare și anti-carcinogene demonstrate științific.

Acest condiment oriental de culoare galben intens distruge bacteriile și întărește capacitatea naturală de apărare a corpului. Spre deosebire de antibioticele sintetice din farmacii, turmericul nu are efecte secundare negative asupra micro-florei intestinale. Din contră, combinat cu miere, turmericul îmbunătățește digestia și crește activitatea bacteriilor bune din intestin.

Vezi și Cine nu are voie să consume TURMERIC (contraindicații și interacțiuni cu medicamente) 

TURMERIC + MIERE = un antibiotic puternic

O combinație foarte simplă, uluitor de puternică din punct de vedere terapeutic este cea dintre turmeric și miere. În medicina indiană Ayurveda, acest amestec este considerat cel mai puternic tratament antibiotic. Un remediu natural valoros prea puțin cunoscut și utilizat la noi, pe care dorim să-l împărtășim cu voi.

• 1 lingură de turmeric pulbere
• 100 g de miere

Rețeta este foarte simplă. Amestecați aceste două ingrediente într-un borcănel și păstrați-l la frigider. Cei care suferă de alergii de sezon, mai pot adăuga la această rețetă 1 lingură de oțet de mere și 1 lingură de suc de lămâie sau 1 linguriță de coajă de lămâie. De asemenea, pentru a crește capacitatea de absorbție a turmericului, adăugați și 1 linguriță de piper negru măcinat.

Turmeric și Miere

Turmeric și Miere

Cum să îl folosești

Se poate bea ca un tonic zilnic, amestecând 1 lingură cu 1 cană de apă caldă, ceai sau lapte. La primele simptome ale unei gripe, răceli sau altă boală, preparați acest amestec și consumați-l zilnic, astfel:

Ziua 1 – câte ½ linguriță din oră în oră
Ziua 2 – câte ½ linguriță la 2 ore
Ziua 3 – câte ½ linguriță, de 3 ori pe zi

Înainte de a-l înghiți, țineți amestecul de miere și turmeric în gură, până se dizolvă complet. De regulă, după 3 zile de tratament, corpul se recuperează și simptomele dispar.

Acest remediu poate fi de asemenea folosit în tratamentul afecțiunilor respiratorii. Se ia câte ½ linguriță, de 3 ori pe zi, timp de o săptămână. Amestecul se poate adăuga în ceai sau lapte.

Potrivit medicinei indo-tibetane, turmericul poate fi folosit și conform acestor indicații:

• Înainte de masă – pentru gât și plămâni
• În timpul mesei – pentru sistemul digestiv
• După masă – pentru colon și rinichi

Contraindicații

Acest remediu produce de asemenea un efect de reducere a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Din acest motiv, cei care suferă de hipotensiune sau diabet, sau urmează orice alt tratament medicamentos, trebuie să consulte medicul înainte de a urma tratament.

Persoanele care suferă de boli ale vezicii biliare nu trebuie să consume turmeric, deoarece poate provoca contracții musculare ale vezicii biliare.

Turmericul poate interacționa cu medicamente pentru subțierea sângelui, pentru diabet, sau pentru reducerea acidității la stomac. Dacă urmează să faceți o operație, nu luați turmeric cu 2 săptămâni înainte.

Deși este un supliment sigur, femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să ceară sfatul medicului înainte să consume turmeric.

 

5 comentarii

  1. dap cite antibiotice naturale sunt ca nu mai stii care sa iei.

  2. In articol se precizează ca persoanele care au probleme cu vezica biliară sunt sfătuiți să nu facă tratamentul deoarece provoacar o contracție mai puternică a acesteia. Întrebarea mea este dacă cineva care nu mai are vezica biliară poate face tratamentul?

  3. Nu vreau sa par sceptic dar ati afirmat ca are proprietati demonstrate stiintific, ne puteti arata niste exemple de studii stiintifice sau macar niste rezultate concrete ale unor teste.
    O zi buna va doresc!

    • Aggarwal BB, Kumar A, Bharti AC. Anticancer potential of curcumin: preclinical and clinical studies. Anticancer Res. 2003;23:363-398.

      Aggarwal BB, Shishodia S, Takada Y, et al. Curcumin suppresses the paclitaxel-induced nuclear factor-kappaB pathway in breast cancer cells and inhibits lung metastasis of human breast cancer in nude mice. Clin Cancer Res. 2005;11:7490-7498.

      Medline Plus. Turmeric. Accessed at http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/662.html on March 29, 2012.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.