Siropul de ROȘCOVE, bun pentru afecțiunile respiratorii și pierderea în greutate (rețetă)
Siropul de roșcove este un preparat de inspirație europeană, provenind mai exact de la locuitorii insulei Malta. Este un remediu ideal pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator și digestiv, și pentru pierderea în greutate.
Sirop de roșcove: rețetă
Ingrediente
• 1 kg de păstăi de roșcove
• 2 litri de apă
• 1 kg de zahăr
• scorțișoară, coajă de lămâie
Preparare
Păstăile de roșcove se spală bine, și după ce s-au uscat, se pun într-un vas larg, într-un singur strat, apoi se dau la cuptor circa 5-10 minute. După ce s-au răcit, păstăile se rup bucăți și se pun la înmuiat într-un vas cu cei 2 litri de apă. Se lasă așa peste noapte.
Dimineața, păstăile se pun la fiert în apa în care au stat peste noapte. După 5 minute, se schimbă apa, și se mai lasă la fiert încă jumătate de oră.
La final se adaugă aromele preferate: bețe de scorțișoară, coajă rasă de lămâie sau cuișoare.
Lichidul se strecoară într-un alt vas, storcând și păstăile de roșcove. Se adaugă zahărul și se pune vasul la foc mic, până la dizolvarea completă a zahărului. Din acest moment, se mai lasă la fiert încă jumătate de oră.
Dacă siropul este prea subțire, se mai lasă la fiert până scade și atinge o consistență vâscoasă. Se transferă în sticle și se închide ermetic.
Dacă doriți o băutură de ocazie, în siropul de roșcove astfel obținut se pot adăuga 50-100 ml de alcool.
Se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Se poate urma o cură de 2 luni sau chiar de un an.
♣ Indicații terapeutice
– Inactivează bacteria E Coli
– Reglează metabolismul și ajută la pierderea în greutate
– Protejează mucoasele intestinale și reglează activitatea stomacului
– Diaree, balonare, greață, lipsă de apetit
– Tuse
– Anemie
– Tahicardie
Pastai de roscove ? Se pot gasi de cumparat in Romania ?
roscovele fierb foarte greu si nu se mai adauga zahar fiindca sint dulci. Siropul de roscova poate fi folosit in loc de zahar.