Uleiul esențial de mentă combate atacul afidele (cum să îl folosești)

Uleiul esențial de mentă combate atacul dăunătorilor la legume. Descoperă în rândurile de mai jos cum îl poți folosi pentru a-ți proteja grădina de legume de insectele dăunătoare.

Uleiul esențial de mentă este considerat un insecticid natural extrem de eficient. Are succes în special împotriva insectelor de dimensiuni mici, precum afidele. Nu ucide insectele, ci doar le împiedică să se apropie de legume.

Ulei de menta tratament impotriva afidelor

Ulei de menta tratament impotriva afidelor

Cum funcționează

Insectele localizează plantele atât vizual, cât și prin miros. Majoritatea florilor au culori atractive și parfumuri unice.

Uleiul esențial de mentă descurajează apropierea insectelor de grădină prin două mecanisme. În primul rând, parfumul său intens maschează mirosul legumelor. În al doilea rând, acționează ca un agent iritant pentru insecte.

Uleiul de mentă acoperă mirosul de legume tăiate sau recoltate din grădină. Un alt lucru care favorizează declanșarea mirosurilor la plante sau legume este vântul sau ploaia puternică, deoarece aceste fenomene afectează frunzele.

Uleiul esențial de mentă nu respinge insectele benefice. Polenizatorii, precum albinele, nu se lasă păcălite de mirosul uleiului esențial de mentă. Ele pot găsi cu ușurință grădina de flori și legume chiar și atunci când ați dat cu spray de mentă.

Citește și – 9 tratamente naturale împotriva afidelor

Cum se folosește uleiul de mentă împotriva insectelor

Există mai multe soiuri de mentă. Atunci când cumpărați un ulei esențial de mentă, alegeți unul pe care scrie „Mentha Piperita”. Are cel mai intens parfum și este cel mai eficient.

Pentru a folosi uleiul de mentă în grădină, urmați această formulă:

  • 1 linguriță de ulei esențial de mentă
  • 4 litri de apă
  • 1 linguriță de săpun lichid sau detergent lichid de vase

Amestecați cele 3 ingrediente într-o sticlă cu pulverizator. Agitați bine recipientul înainte de folosire.

Cel mai bine este să începeți să folosiți spray-ul cu ulei de mentă cu câteva săptămâni înainte de apariția insectelor dăunătoare.

Notați perioada când începeți să aveți probleme cu dăunătorii pentru a ști pe viitor când să utilizați această metodă.

Citește și  – 10 insecticide naturale pentru legume și pomi – cele mai bune rețete!

Cum se face tratamentul

Aplicarea uleiului se realizează prin pulverizare. Se folosește 5-7 zile la rând pentru mascarea mirosului plantelor. Se pulverizează atât pe frunze, cât și pe sol.

Ca în cazul oricărui alt tratament folosit pentru prima dată la legume, este recomandat să faceți un mic test înainte. Aplicați uleiul de mentă pe câteva frunze și așteptați 2 zile pentru a vedea dacă plantele tolerează soluția sau reacționează negativ.

Folosiți uleiul de mentă pe planta întreagă doar după ce v-ați asigurat că nu le face nici un rău.

Contra afidelor și a altor insecte mici, aplicați uleiul de mentă odată la 3-5 zile.

Citește și – Uleiul esențial de mentă nu trebuie să lipsească din “farmacia casei” – este un leac universal excepțional

Sursă: The Rustic Garden Homestead, How to Use Peppermint Oil to Mask Scents and Repel Insects in Your Vegetable Garden: https://therustedgarden.blogspot.com/2019/04/how-to-use-peppermint-oil-to-mask.html

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.