OȚETUL poate ucide bacteriile și microbii de pe periuța de dinți – cum să-l folosești
Oamenii se feresc în general să atingă lucrurile evident murdare sau pline de bacterii, precum capacul de la toaletele publice sau coșurile de gunoi. Foarte puțini dintre noi ne gândim la faptul că inclusiv instrumentul cu care ne curățăm dinții are nevoie să fie curățat, mai ales după o răceală sau o boală infecțioasă.
Baia nu este mediul cel mai igienic pentru a păstra periuța de dinți, mai ales dacă obișnuim să o ținem într-un pahar, pe etajeră. Mediile cu un nivel mare de umiditate sunt locuri prielnice pentru dezvoltarea bacteriilor. Dacă ne este greu să păstrăm periuța de dinți în altă cameră, putem cel puțin să o acoperim. O altă regulă de căpătâi să ținem capacul de la toaletă întotdeauna închis atunci când tragem apa.
Cu toate acestea, cercetările au arătat că indiferent unde s-ar afla, periuța de dinți este expusă la praf și acumularea de bacterii, pe care ulterior le introducem în cavitatea bucală. Numai după o singură utilizare, periuța noastră de dinți devine ”adăpostul” a sute de bacterii pe care noi nu le vedem cu ochiul liber. Din acest motiv, este bine să ne protejăm sănătatea dezinfectând periuța de dinți înainte de a o folosi.
Cum să folosim oțetul pentru dezinfectarea periuței de dinți
Oțetul alb este de obicei folosi ca un produs natural de curățare a gospodăriei, inclusiv a vaselor și a suprafețelor din casă. Acest ingredient aparent simplu poate ucide bacteriile și microbii de pe periuța de dinți.
♣ Turnați puțin oțet alb într-un borcănel de sticlă, înmuiați periuța de dinți în această soluție dezinfectantă naturală și lăsați-o circa 15-30 de minute înainte de a o folosi.
Unele persoane obișnuiesc să introducă periuța de dinți într-un pahar cu apă de gură, întrucât aceasta este antiseptică și ajută la eliminarea bacteriilor. Cu toate acestea, apele de gură din comerț pot conține substanțe chimice nedorite.
O altă metodă este să folosim o pastă de dinți naturală cu proprietăți antiseptice, care conține de pildă ulei esențial de arbore de ceai.
Este igienic să schimbăm periuța de dinți o dată la 2-3 luni.
MULTUMIM-
Schimb- o…nu sunt deloc scumpe. Cel mai sigur, schimbă- le cel puţin la trei luni!
bine de stiut!
e si pentru capetele periutei electrice
Mda!..folosirea bicarbonatului ii cea mai faina solutie..