Bicarbonat de Sodiu Utilizări – 6 Mituri Adevărate

Leacurile din bătrâni se dovedesc a fi încă eficiente în aspectele practice ale vieţii noastre de zi cu zi. De pildă, bircarbonatul de sodiu este un remediu ieftin care tratează atât afecţiuni externe – cum sunt eczemele sau problemele dentare, cât şi afecţiuni interne – cum sunt tulburările de circulaţie a sângelui sau arsurile la stomac.

Bicarbonatul de Sodiu – 6 Mituri Adevărate

Bicarbonat de Sodiu - Utilizări

Bicarbonatul de sodiu se extrage de regulă din evaporarea apei din lacurile sărate. Se găseşte în toate magazinele alimentare şi naturiste, sub formă de pulbere sau pudră fină. Se poate folosi şi ca detergent bio pentru curăţenia generală a casei.

1. Întăreşte şi albeşte dinţii

Bicarbonatul de sodiu conţine cristale cu efect abraziv şi de polizare a dinţilor. Acţionează întocmai ca o pastă de dinţi, fiind chiar mai sănătos decât produsele din comerţ care conţin bicarbonat. Praful de bicarbonat de sodiu curăţă petele galbene de pe dinţi şi redă strălucirea smalţului. Mai mult, această soluţie elimină bacteriile, combate apariţia cariilor şi ameliorează durerile de dinţi.

Mod de folosire: se pun câteva grame de bicarbonat pe periuţa de dinţi şi se freacă dinţii cu mişcări circulare, blânde. Acest procedeu se face doar o dată pe săptămână, înainte de periajul obişnuit cu pasta de dinţi. Vezi si bicarbonat de sodiu pentru dinti

2. Combate halena şi respiraţia neplăcută

Gargara şi clătirile gurii cu soluţie de bicarbonat de sodiu sunt recomandate pentru tratarea aftelor şi rănilor bucale, precum şi pentru împrospătarea respiraţiei afectată de aciditatea bucală după fiecare masă sau din timpul nopţii.

Mod de folosire: se face gargară cu o soluţie preparată dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi un pahar cu apă rece. Tratamentul se face zilnic şi durează câteva minute. Se repetă până la dispariţia simptomelor.

3. Elimină mirosul de transpiraţie

Acest mit nu este pe deplin dovedit a fi adevărat. Cu toate acestea, mulţi medici susţin eficienţa bicarbonatului de sodiu în îndepărtarea mirosului urât al transpiraţiei. Este o formulă bio, care nu are efecte negative asupra sănătăţii, dar nu este la fel de puternică şi rezistentă precum deodorantele din comerţ.

Mod de folosire: se prepară o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi un pahar cu apă. Se amestecă şi se aplică pe zona dorită cu ajutorul unui tampon.

4. Vindecă arsurile de stomac şi ulcerul

Bicarbonatul de sodiu conţine metale alcaline cu proprietăţi antiacide. Este un remediu natural excelent pentru arsurile de stomac provocate de balonare sau flatulenţă. Este de asemenea recomandat în tratamentul ulcerului gastro-duodenal.

Mod de folosire: se dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă, se amestecă bine şi se bea imediat. Nu se recomandă folosirea acestui remediu pe termen lung. În cazul în care problemele persistă, se va cere sfatul unui medic. Se mai poate pune bicarbonat de sodiu şi la fierberea fasolei sau varzei – legume care provoacă aciditate la nivelul stomacului.

5. Tratează candidoza vaginală

Bicarbonatul de sodiu este un leac eficient pentru igiena intimă a femeilor. Are efecte remarcabile asupra infecţiilor cauzate de ciuperica candica albicanis. Candidoza vaginală poate fi ameliorată cu ajutorului spălăturilor cu bicarbonat de sodiu.

Mod de folosire: se prepară o soluţie din 4 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi un litru de apă caldă. Se face câte o spălătură o dată la 24 de ore, înainte de culcare, timp de 3 zile pentru vindecare mâncărimilor, iritaţiilor şi secreţiilor abundente. Folosirea acestui produs în exces duce la distrugerea florei vaginale.

6. Calmează iritaţiile pielii

Bicarbonatul de sodiu este o soluţie ieftină şi eficientă pentru tratarea pielii, mai ales a mâncărimilor, usturimilor, iritaţiilor şi arsurilor. Bicarbonatul apără pielea de bacterii, o menţine curată şi vindecă acneea.

Mod de folosire: se prepară o pastă din bicarbonat şi apă caldă, care se aplică pe zonele afectate cu un tampon. Sau se poate face o soluţie din 4 linguri de bicarbonat şi un litru de apă pentru vindecarea arsurilor.

Alte utilizări medicinale:

• Tratează senzaţia de picioare grele, obosite
• Înălbeşte rufele şi dezinfectează suprafeţele din casă
• Tratează congestia nazală, durerile în gât şi tusea
• Redă vitalitatea pielii
• Previne acneea
• Este util în îngrijirea unghiilor

Precauţii

Femeile gravide şi cele care alăptează, cei afectaţi de hipertensiune şi copiii sub 5 ani nu au voie să folosească bicarbonatul de sodiu intern, ci doar extern.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

16 comentarii

  1. am folosit si rezultatul a fost eficient.

  2. Asa este ,bicarbonatul este foarte eficient.

  3. o baie calda in cada cu bicarbonat purifica pielea ….previne aparitia petelor ,activeaza circulatia singelui ,relaxeaza ,previne caderea parului si ii da volum…..

  4. La noi bicarbonatul de sodiu se gaseste doar la pliculete. Avem nevoie sa fie ambalat in cantitati mai mari, asa cum il gasim in alte tari.

  5. Pentru Rodica Predescu ……..se gaseste bicarbonat de sodiu in cantitati mai mari la farmaciile veterinare !!!

  6. eu personal imi spal dintii cateodata cu bicarbonat …da ii albeste…si spalaturile vaginale recomand tuturor …schimba ph-ul si te vindeca de orice neplaceri

  7. Este adevarat , il folosesc de multi ani in albirea dintilor (in amestec cu pasta de dinti si sare de baie,ca o crema )pentru estomparea petelor de pe fata si maini imbatranite , incercati si veti avea maini ca la douazeci de ani ,suces.

  8. (Y) – ATENŢIE la „bicarbonatul de sodiu” din comerţ, conţine Aluminiu care favorizează degenerarea celulei nervoase … (!) … Căutaţi să folosiţi „bicarbonatul de sodiu” fără Aluminiu !

  9. nu functionează din pacate la toata lumea

  10. Foarte bun este bicarbonatul! Sunt multe solutii naturiste,doar ca trebuie sa ne documentam…!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.