FLORI care se plantează PRIMĂVARA

Florile de primăvară sunt cele care ne insuflă prospeţime şi bucurie, acum la început de anotimp călduros. Florile sunt simbolurile renaşterii, gingăşiei şi inocenţei.

Femeile se simt mult mai frumoase şi feminine atunci când primesc flori. Dar nu trebuie să aştepţi o ocazie specială pentru a fi răsfăţată cu un buchet de flori. Le poţi planta chiar tu, în grădina ta personală, sau în ghivece.

FLORI care se plantează PRIMĂVARA

FLORI care se plantează PRIMĂVARA

Dacă ai o bucăţică de pământ şi vrei să o transformi într-o grădiniţă veselă, de vis, trebuie să ştii că majoritatea florilor de primăvară se plantează din toamnă. Trebuie reţinut că florile care răsar primăvara se cultivă de regulă înainte de prima ninsoare.

Din fericire, există şi câteva soiuri care se pot planta acum, în primele luni ale primăverii. Nu vor înflori foarte degrab, dar te vei bucura anticipând frumuseţea lor.

Aşadar, primăvara se plantează florile de vară-toamnă. Ne referim aici mai ales la bulbii de zambile, narcise şi lalele. Acestea sunt cele mai populare flori primăvăratice care ne încântă privirea şi simţurile cu parfumurile şi culorile lor deosebite. Plantarea se face întotdeauna când este cald afară, şi nu pe timp răcoros sau ploios.

Alţi bulbi care se pun în pământ la sfârşitul primăverii pentru a înflori la vară sunt calele şi gladiolele.

La sfârşitul primăverii se începe plantarea de flori pentru anul viitor. Crizantemele, irisul (stânjenelul), toporaşii, viorelele, ghioceii, magnoliile, dalia, crinii şi anemonele se plantează începând din luna martie până în lunile mai-iunie inclusiv.

Există plante anuale şi perene – cele care rezistă mai mulţi ani. Plantele bienale sunt cele care mor iarna, dar învie din nou primăvara.

La începutul primăverii se plantează în general florile mici şi gingaşe, cum sunt panseluţele, macii, clopoţeii, floare nu-mă-uita sau căldăruşele. Iar în cursul verii, se pot cultiva bujorii, gălbenelele, salvia şi petuniile.

Din gama florilor populare pe care le poţi planta primăvara mai amintim trandafirii de grădină şi margaretele.

Dacă vrei ca grădina ta să arate şi mai spectaculos, poţi cultiva arbuşti decorativi sau plante ornamentale cu tulpini şi frunze mari. Se poate crea un gard viu care să înrămeze grădina sau casa, sau tufe de flori şi plante înalte.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.