Aruncați folia de aluminiu! Nu mai gătiți, nu mai împachetați în ea mâncarea, că faceți Alzheimer și nu știți de unde!

Între metalele grele asociate cu probleme neurologice grave se numără și aluminiul. Din păcate, acest metal neurotoxic se găsește astăzi peste tot.

Suntem noi înșine utilizatori ai aluminiului în mod curent, fără să conștientizăm consecințele.

Folia de aluminiu ne imbolnaveste creierul

Folia de aluminiu ne imbolnaveste creierul

Corpul nostru poate tolera metalele în cantități mici, eliminându-le prin urină.

Expunerea la un nivel mare de metale poate duce la o insuficiență renală. Rinichii nu mai fac față și metalele ajung în creier.

Aliminiul vatămă grav creierul

În anul 1965, oamenii de știință au injectat iepuri și aceștia au dezvoltat proteine toxice în creier.

În urma acestor rezultate, a apărut speculația că aluminiul din conserve, oalele de gătit și chiar rețetele de apă ar putea crește riscul de demență.

Studiile de caz au arătat că persoanele expuse în mod accidental la cantități mari de aluminiu au dezvoltat tulburări de memorie și gândire. Cercetătorii au descoperit aluminiu în creierul bolnavilor de Alzheimer.

Folia de aluminiu – un dușman neștiut al sănătății noastre 

Expunerea la aluminiu este tot mai mare în zilele noastre, din cauza ustensilelor, a materialelor și a produselor pe care le folosim.

Nu de puține ori învelim mâncarea în staniol, deoarece stă mai bine. Dr. Adina Alberts atrage atenția, în special bucătarilor și vedetelor care promovează, fără să își dea seama, utilizarea foliei de aluminiu.

Ca lume civilizată ce suntem, avem un obici ciudat să ne preparăm mâncarea folosind tot felul de folii. Folia de aluminiu este extrem de nocivă! Ne intoxicăm fără să avem habar„.

Folia de aluminiu este deseori întrebuințată în gospodării. Multe femei o folosesc pentru a acoperi vasele în care gătesc friptura sau alte mâncăruri.

Mai rău, uneori chiar gătesc în caserole din aluminiu. Acum au apărut diverse tăvițe din aluminiu, de unică folosință pentru chec, pâine sau cozonaci, pască.

E o tragedie că suntem atât de inconștienți. Mă uit că sunt atâția chefi, persoane importante, cunoscute, care apar public și gătesc utilizând această folie de aluminiu, iar noi îi copiem și facem același lucru acasă”.

Mancare in folie de aluminiu

Mancare in folie de aluminiu

Aluminiul este foarte toxic. Acest element  nu are ce căuta în corpul uman

Este aproape o modă să coci carnea și legumele în folie, mai ales pe grătar.

La grătar, mai nou, carnea de vită se bagă în folie, peștele se bagă în folie, cartoful se bagă în folie, legumele, ciupercile, toate se coc în folie”.

Prin înfierbântare, particulele din aluminiu ajung în alimente și le contaminează. Aceste particule se adună dacă ingerăm, în mod regulat, mâncăruri gătite cu aluminiu.

Alzheimer la adulți și autism la copii

Aluminiul ne intoxică și ne produce tot felul de patologii, dintre care cea mai gravă și fără leac este boala Alzheimer. Iar la copii, aluminiul este implicat – și studiile exact asta arată – în apariția autismului”.

Utilizat cu regularitate, aluminiul ajunge în corpul nostru și ne intoxică.

Ne trezim la 50 de ani că începem să dăm semne de demență, Alzheimer”.

Deodorantul sau antiperspirantul pe care îl aplicăm de mai multe ori pe zi este o altă sursă de aluminiu de care nu ne dăm seama.

Mai există aluminiu și în alte produse de îngrijire corporală, pe care le folosim cu o larghețe și habar n-avem că noi ne intoxicăm în fiecare zi”.

Praful de copt și bicarbonatul conțin de asemenea aluminiu și sunt întrebuințate des în bucătărie.

Siliciul scoate aluminiul din corp

Dr. Adina Alberts spune că există un supliment care poate ajuta la eliminarea aluminiului din corp. Este vorba despre siliciu.

Pastilele de siliciu ajută la chelarea acestui aluminiu și eliminarea lui prin scaun. Se găsesc în comerț”.

Eliminați toate sursele de aluminiu din casă!

Chiar dacă avem pastile care pot scoate aluminiul din corp, este esențial să nu-l mai introducem în corp în primă fază.

Trebuie să nu mai mâncăm aluminiu aiurea pe pâine! Să eliminăm în totalitate această manieră de a prepara mâncarea. Dacă ai băgat-o la cuptor, pune-i un capac. De aceea au oalele capace”.

Cine vrea totuși să folosească staniol, ar trebui să învelească mai întâi carnea sau legumele în hârtie de copt și apoi în folie de aluminiu.

Atâta timp cât folia de aluminiu nu vine în contact cu alimentul, nu-i niciun pericol”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Antiperspirantele cu aluminiu și cancerul de sân – studii
Deodorant natural făcut în casă din bicarbonat – fără aluminiu, parabeni sau alți compuși toxici
Cum să faci praf de copt în casă, fără E-uri, aluminiu sau gluten – rețetă simplă, din 2 ingrediente
Ginkgo biloba combate efectele toxice ale aluminiului din antiperspirante
Curăță depunerile de calcar de pe robinete și duș cu folie de aluminiu

Surse articol:

1. Dr. Adina Alberts, Folia de aluminiu: https://www.facebook.com/watch/?v=1166762867837882
2. Alzheimer’s Society, Metals and the risk of dementia: https://www.alzheimers.org.uk/about-dementia/managing-the-risk-of-dementia/possible-risks-of-dementia/metals

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.