Nu mai cumpărați iaurt sau probiotice! Faceți lapte prins dintr-un singur ingredient, ieftin și sănătos

Dacă lumea ar ști cât de simplu se fac produsele lactate fermentate, cu siguranță nu ar mai alerga la magazin după iaurt sau brânză.

Iaurtul se prepară foarte ușor acasă. Aveți nevoie doar de un singur ingredient pentru a-l obține. Iar acest ingredient nu este nimeni altul decât laptele dulce.

Nu mai cumparati iaurt din magazine - faceti lapte prins dintr-un singur ingredient

Nu mai cumparati iaurt din magazine – faceti lapte prins dintr-un singur ingredient

Lapte prins dintr-un singur ingredient! 100% natural

Pentru a obține un iaurt 100% natural, vă sfătuim să folosiți lapte de țară, integral. Ideal ar fi să cumpărați lapte din piață, de la țărani, de la o fermă sau de la o persoană de încredere.

Dacă sănătatea nu vă permite să consumați lactate cu un procent mare de grăsime, puteți opta pentru un lapte degresat. Acesta se găsesc dozatoare de lapte în orașe, de unde se poate cumpăra lapte proaspăt muls, de la diverși producători locali.

Laptele de la dozator are un preț foarte bun, în jur de 5 lei litrul. Are o durată de valabilitate de 2-3 zile de la data mulgerii. Este păstrat la o temperatură scăzută. Laptele poate fi pus în sticle aduse de acasă sau cumpărate de lângă dozator. 

Cum se face laptele prins în casă 

Mergeți la piață sau la un dozator și cumpărați 2 litri de lapte crud. Când ajungeți acasă, tot ce trebuie să faceți este să îl puneți în borcane de sticlă și să le acoperiți cu capace.

Citește și – De ce este laptele un aliment miraculos – dr. Mihaela Bilic

Așezați borcanele pe masa de bucătărie sau în alt loc călduros din casă. Vara poate fi lăsat și pe balcon sau pe pervazul unei ferestre. Nu trebuie lăsat chiar în bătaia soarelui. Este important să fie cald în încăperea în care puneți laptele pentru a fermenta cât mai repede.

Acesta este întreg procedeul de obținere a laptelui prins. Nu trebuie să adăugați nimic în lapte. Este important ca acesta să fie crud. Vara durează în jur de 2-3 zile să se prindă.

În scurt timp veți avea un lapte prins delicios și 100% natural. Fără aditivi, fără conservanți, fără zahăr sau alte ingrediente nedorite.

După ce laptele s-a prins, borcanele se mută în frigider și se păstrează la rece. Rezistă cel puțin o săptămână.

Lapte prins reteta

Lapte prins reteta

În funcție de cât de gras este laptele pe care l-ați folosit, acesta va prinde un strat de smântână deasupra.

Acest lapte se desprinde bucăți sau fâșii cu lingura. Dacă doriți să fie lichid, ca un lapte bătut, puteți amesteca în el înainte de servire.

Cum sa face laptele prins acasa

Cum sa face laptele prins acasa

Este delicios simplu, dar se poate consuma cu diferite mâncăruri. De asemenea, este ideal pentru frământat, mai ales pentru aluaturi de cozonac, plăcinte și alte bunătăți pufoase.

Pe lângă faptul că este natural și sănătos, acest lapte bătut, făcut în casă, este și foarte rentabil. Din 2 litri de lapte dulce (10 lei) se obțin puțin peste 2 litri de lapte bătut. În magazine, o găletușă (900 g) de iaurt cu 3,5% grăsime costă în jur de 10 lei.

Dacă laptele este fiert, trebuie să adăugați puțin ferment, precum câteva linguri de iaurt sau smântână.

Citește și – Cum se face laptele bătut, o băutură-minune, ușor de făcut acasă

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]