Șampon natural din 2 ingrediente contra căderii părului și mătreții

Dacă aveți o plantă de aloe vera în casă și o cutie de ceai verde, puteți face din ele un șampon natural! Acest amestec curăță foarte bine părul. Ajută creșterea părului și hidratează pielea capului.

Poate fi folosit împotriva căderii părului și a mătreții sau scalpului uscat.

Sampon natural din 2 ingrediente contra matretii si caderii parului

Sampon natural din 2 ingrediente contra matretii si caderii parului: Freepik.com

Șampon natural din ceai verde și gel de aloe vera – rețetă

Ingrediente

  • 1 cană de ceai verde
  • gelul dintr-o frunză de aloe vera

Mod de preparare

Puneți 1 linguriță de ceai verde într-o cană cu apă clocotită. Acoperiți cu capac și lăsați la infuzat 10-15 minute. Strecurați și turnați ceaiul în vasul blenderului.

Tăiați o frunză groasă de aloe vera de la baza plantei. Decupați marginile și coaja de deasupra. Extrageți gelul din interior și puneți-l în blender.

Mixați până când rezultă o compoziție lichidă fină, spumoasă. Transferați mixtura într-un borcănel sau într-o sticlă din sticlă.

Mod de utilizare

Udați părul cu apă și aplicați puțin șampon natural din ceai verde și aloe vera. Masați bine scalpul și lăsați-l să acționeze câteva minute. Clătiți părul cu apă călduță.

Beneficiile ingredientelor din rețetă

Ceaiul verde conține 4 compuși principali care susțin sănătatea podoabei capilare: polifenoli, flavonoizi, EGCG (galat de epicatechine) și cafeină.

Primii trei blochează dihidrotestosteronul (DHT), principala cauză a căderii părului la bărbați.

Beneficiile ceaiului verde pot fi extrase atât prin consumul intern (2-3 căni pe zi), cât și prin aplicarea acestuia direct pe păr.

Studiile au arătat că extractul de EGCG din ceaiul verde aplicat pe scalp intensifică activitatea de creștere a părului.

Gelul de aloe vera este un produs extrem de hrănitor pentru păr. Conține peste 75 de nutrienți, dintre care 20 de minerale, 12 vitamine și 18 aminoacizi.

Acționează ca balsam, datorită puterii sale mare de hidratare. În același timp, este un agent eficient anti-cădere, antifungic, antibacterian și astringent.

Reduce mâncărimea scalpului și uscăciunea, calmează pielea iritată, combate mătreața.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de șampon natural:

Șampon cu scorțișoară și ghimbir pentru creșterea părului
Șampon medicinal pentru persoanele alergice – ușor de făcut în casă
Șampon natural anti-mătreață și mâncărimi ale scalpului (rețetă + beneficii)
Șampon natural împotriva căderii părului – rețetă de casă

Surse articol:

1. Little DIY Page, 5 best ways to wash your hair to stop hair fall and grow thicker hair: https://www.instagram.com/p/CYyvi6rjvEQ/
2. Hairguard, Green tea for hair growth! 7 days results, topical and internal: https://www.youtube.com/watch?v=Su96b0m0Q8s&ab_channel=Hairguard
3. Adda Bjarnadottir, Katey Davidson, Green tea for hair: a complete guide, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/green-tea-for-hair
4. Anushka Shah, The benefits of aloe vera for hair: a guide, BeBeautiful In: https://www.bebeautiful.in/all-things-hair/everyday/benefits-of-aloe-vera-for-hair

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.