ȘAMPON natural împotriva CĂDERII PĂRULUI – rețetă de casă

Șampoanele din comerț conțin foarte mulți compuși care pot dăuna sănătății scalpului și a părului. Unele din ele produc alergii, iritații la nivelul pielii capului, mătreață, dermatită seboreică sau alte probleme.

Inclusiv așa-zisele șampoane „terapeutice” au un efect superficial. Pe termen lung pot produce mai multe daune decât reparații.

Un prim pas pentru soluționarea problemelor scalpului sau părului este renunțarea la șampoanele scumpe și înlocuirea lor cu un șampon neutru.

Pe internet putem găsi mai multe tipuri de șampoane neutre, care conțin doar ingrediente naturale, fără parabeni, sulfați sau parfumuri artificiale.

În ele putem adăuga uleiuri esențiale cu proprietăți terapeutice, pentru a obține un șampon eficient împotriva problemei de care suferim: mătreață, căderea părului, păr gras, vârfuri despicate.

____________________________________________________________________________________________________________

Rețeta pe care v-o prezentăm conține ulei esențial de piper negru și ulei esențial de tămâie.

Uleiul esențial de piper negru îmbunătățește semnificativ a circulației sangvină, inclusiv la nivelul scalpului. Din acest motiv stimulează creșterea și combate căderea excesivă a părului

Acest ulei este totodată extrem de eficient în reducerea durerilor reumatice, articulare și a nevralgiilor. Poate fi folosit și contra varicelor și a celulitei.

Uleiul esențial de tămâie are de asemenea efecte fortifiante asupra rădăcinii firului de păr și este un ingredient util în tratamente anti-cădere.

Este totodată înzestrat cu proprietăți regenerante asupra țesuturilor cutanate. Este benefic pentru diferite probleme ale pielii: cicatrici, riduri, acnee, infecții fungice, inflamații, piele îmbătrânită, furuncule.

____________________________________________________________________________________________________________

Șampon împotriva căderii părului – rețetă

Ingrediente

• 100 ml bază de șampon (șampon neutru)
• 25 de picături de ulei esențial de tămâie
• 20 de picături de ulei esențial de piper negru
• 40 ml de apă

Preparare

Cântăriți 100 ml de șampon și puneți-l într-un borcan sau într-un alt vas pe care nu-l folosiți în scop alimentar/culinar.

Adăugați apa și amestecați până se diluează șamponul. Adăugați apoii uleiul esențial de piper negru și cel de tămâie. Amestecați ușor, până la omogenizare.

Transferați șamponul obținut într-un recipient (o sticlă mică de la un șampon vechi, spălată în prealabil). Păstrați-l într-un loc răcoros din casă.

Mod de utilizare

Se aplică pe scalp și pe păr și se folosește ca un șampon obișnuit, ori de câte ori părul necesită spălare. Pentru a-și exercita efectele terapeutice, se masează puțin pielea capului și părul, se lasă să acționeze câteva minute, apoi se îndepărtează cu apă din abundență.

Rezultatele se pot observa încă de la primele utilizări. Firul de păr se tonifică, părul se îndesește și cade mai puțin.

____________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Oleya, Tratament împotriva căderii părului: https://www.oleya.ro/tratament-impotriva-caderii-parului/

2. Oleya, Ulei de Piper negru esențial, 100% pur: https://www.oleya.ro/produs/ulei-de-piper-negru/

3. Oleya, Ulei de Tămâie esențial, 100% pur: https://www.oleya.ro/produs/ulei-de-tamaie/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.