ȘAMPON natural anti-MĂTREAȚĂ și MÂNCĂRIMI ale scalpului (rețetă + beneficii)

Persoanele care se confruntă cu mâncărimi ale scalpului și mătreață pot fi nevoite să înlocuiască șamponul obișnuit cu un șampon mai scump, destinat soluționării problemei lor.

Cu toate acestea, produsele din magazine și din farmacii conțin ingrediente dure, care pot afecta și mai mult sănătatea pielii capului și a părului.

Șampon Natural Rețetă

În acest articol vă prezentăm rețeta unui șampon natural pe care-l puteți „prepara” în casă din ingrediente sigure, pe care le puteți procura de la magazinele naturiste.

Mâncărimile capului pot fi cauzate de un scalp uscat și iritat, de infecții fungice (eczeme, psoriazis), de mătreață, de șamponul curent sau de o alimentație săracă în vitamine.

Unele ingrediente simple, precum mierea de albine sau oțetul de mere pot calma mâncărimile pielii, ajutând totodată la vindecarea pielii și întărirea firului de păr.

Mierea are proprietăți antibacteriene, hidratante și emoliente. Este bogată în vitamine și minerale. Oțetul este anti-inflamator și antifungic. Reglează nivelul pH-ului de la nivelul scalpului și secreția de sebum. Mai mult, acesta conferă o strălucire naturală părului.

Gelul de aloe vera are de asemenea efecte antiinflamatoare și hidratante. Uleiul de cocos reface integritatea pielii descuamate, vindecă uscăciunea și combate bacteriile care pot duce la apariția mâncărimilor.

Săpunul de Castilla este unul din puținele tipuri de săpunuri din lume care conține doar ingrediente naturale, în speță uleiuri vegetale. Poate fi folosit și pentru copii.

Folosiți apă distilată și nu apă normală, pentru a preveni creșterea mucegaiului și a bacteriilor.

Uleiul esențial de rozmarin întărește și îndesește firul de păr datorită efectului de stimulare a circulației sangvine la nivelul scalpului, iar cel de arbore de ceai (tea tree) este antifungic, antibacterian și antiinflamator.

_______________________________________________________________________________________________________

Șampon anti-mătreață și mâncărimi 

Ingrediente

• 120 g de gel de aloe vera
• 1 lingură de săpun lichid (de Castilla)
• 2 linguri de oțet de mere
• 1 lingură de miere
• 1 lingură de ulei de cocos
• 3 linguri de apă
• 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai (tea tree)
• 10 picături de ulei esențial de rozmarin

Preparare

Puneți mierea și oțetul într-un bol înalt. Amestecați cu un tel, apoi adăugați gelul de aloe vera și uleiul de cocos. Mixați până când ingredientele se dizolvă complet.

Adăugați săpunul lichid și apa. Mixați din nou până la omogenizare. Adăugați uleiurile esențiale și mai amestecați o dată bine.

Transferați soluția obținută într-o sticlă de plastic sau într-un flacon compresibil (de la un șampon vechi). Închideți recipientul și agitați energic.

Acest șampon se aplică pe părul ud și se masează câteva minute pielea capului pentru a pătrunde bine în piele. Se clătește cu apă din abundență.

Întrucât nu conține nici un conservant, este important să păstrați acest șampon în frigider sau într-un loc răcoros.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dr. Axe – Food is Medicine, DIY Itchy Scalp Shampoo with Honey & Tea Tree Oil: https://draxe.com/diy-itchy-scalp-shampoo/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.