OȚETUL – soluția perfectă pentru ACNEE
Persoanele care suferă de pe urma accneei sunt puse în situația dificilă de a alege dintr-o gamă foarte diversă de creme, tonice și soluții de curățat fața care conțin nenumărate substanțe chimice, dăunătoare nu doar pentru piele, ci pentru echilibrul întregului organism. Utilizarea excesivă a produselor anti-acnee care conțin peroxid de benzoil și acid salicilic favorizează sau accentuează acneea.
Oțetul de mere – leac eficient pentru acnee
Oțetul de mere este un ingredient natural, fără efecte secundare, care poate fi folosit cu succes pentru tratarea acneei datorită abilității sale de a curăța pielea și de a o menține într-un echilibru natural. Merele sunt descompuse printr-un proces de fermentare, în care microorganismele transformă zahărul din fructe în alfa-hidroxi acizi. Aceștia sunt principalii compuși combatanți ai acneei din oțetul de mere.
Pielea noastră are un înveliș natural acid, care o protejează de germeni și de poluanții la care este expusă zilnic. Produsele de îngrijire a pielii pe care le găsim în comerț afectează aciditatea pielii, slăbind capacitatea ei naturală de apărare împotriva factorilor nocivi externi. Acidul din oțetul de mere ajută la echilibrarea acidității naturale a pielii, asigurându-i astfel mai multă protecție.
În plus față de acești acizi, oțetul de mere conține apă, vitamine și săruri minerale, importante pentru sănătatea pielii. Compușii din oțetul de mere ajută de asemenea la curățarea profundă a pielii, îndepărtând substanțele nocive din fardurile de ten, praful și murdăria acumulată în piele. Oțetul de mere îndepărtează celulele de piele moartă și atacă bacteriile.
Cum se folosește oțetul de mere pentru acnee
Pentru a crea un tonic anti-acnee, trebuie să amestecați oțet de mere (2 părți) cu apă (3 părți) într-o sticluță. Spălați fața, apoi aplicați tonicul pe piele (în special pe locurile afectate de acnee) folosind un disc demachiant sau o bucată de vată. Nu spălați fața cu apă după aplicarea oțetului. Pielea se lasă să se usuce, apoi se aplică o cremă hidratantă. Acest procedeu se poate face seara.
Înainte de a-l aplica pe față, testați oțetul de mere pe o porțiune mică de piele (la încheietura mâinii), pentru a vedea dacă apar reacții alergice. Dacă vi se pare prea concentrat, diluați-l mai mult, folosind 1 parte de oțet la 3 părți de apă.
Oțetul poate ajuta pielea și atunci când este administrat intern. Acidul acetic din oțet poate ajuta la controlul nivelului de insulină din corp, fapt care echilibrează hormonii implicați în formarea acneei. În acest sens, se consumă câte 1 lingură pe zi, diluată într-un pahar cu apă (și miere).