3 remedii simple, cu efecte maxime împotriva RIDURILOR din jurul ochilor

Cea mai problematică zonă a feței în ceea ce privește formarea ridurilor este cu siguranță pielea din jurul ochilor. Pentru a ajuta la estomparea și prevenirea ridurilor, putem folosi câteva ingrediente banale din bucătărie.

Mască Anti Riduri

Mască Anti Riduri

De ce apar ridurile

Deși sunt considerate o consecință a procesului natural de îmbătrânire, ridurile nu oglindesc întotdeauna vârsta pe care o avem. Cutele, încrețiturile și liniile de expresie încep a se forma încă din tinerețe, și ele se adâncesc mai devreme sau mai târziu din cauza a mai mulți factori:

– fumatul
– deshidratarea (consumul insuficient de apă)
– administrarea excesivă de medicamente
– stresul
– expunerea la raze ultraviolete
– expresiile faciale (persoanele care zâmbesc sau se încruntă des)

Măști anti-rid – rețete

Dacă la tinerețe pielea este extrem de flexibilă, și se arcuiește repede înapoi după ce zâmbim, ne încruntăm sau ne strâmbăm, pe măsură ce îmbătrânim, aceasta își pierde elasticitatea, astfel încât folosirea mușchilor faciali duce la formarea permanentă a ridurilor. În acest cazuri, nevoia de hidratare a pielii se simte mult mai acut.

Mască de față din pâine și ulei

Acest remediu este extrem de simplu și de natural. Luați o bucată mică de pâine albă și înmuiați-o în ulei de măsline cald sau în unt topit. Aplicați-o pe pielea de sub ochi și lăsați uleiul să pătrundă în piele 20-25 de minute. Nu clătiți pielea.

♣ Unt cu ceai de mușețel și tei

Această rețetă contra ridurilor din jurul ochilor este foarte veche, practicată cu succes și astăzi. Amestecați 1 linguriță de mușețel și 1 linguriță de tei într-un ibric, și adăugați 100 ml de apă. Lăsați ceaiul să fiarbă 2-3 minute, apoi acoperiți cu un capac și lăsați la infuzat 15 minute. Strecurați și amestecați 4 linguri de ceai cald cu 2 linguri de unt. Amestecați până când untul se topește complet. Păstrați soluția rezultată în frigider, maxim 4-5 zile. Înmuiați 2 discuri demachiante în ceai, și aplicați-le pe ochi, seara, înainte de culcare. Nu este nevoie să vă mai spălați pe fața la final.

♣ Mască de miere, ovăz și ou

Amestecați 1 linguriță de miere cu 1 gălbenuș de ou și 1 linguriță de făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați). Dacă mixtura este prea groasă, adăugați puțin lapte. Aplicați pasta pe pielea de sub ochi și lăsați-o să acționeze 10 minute, nu mai mult. Spălați la final fața cu apa călduță, apoi cu apă rece.

Oricare mască de față veți alege, veți vedea o îmbunătățire a pielii din jurul ochilor după o lună de zile. Ridurile se vor estompa treptat, și vor deveni din ce în ce mai puțin vizibile. Dat fiind că aceste măști hrănesc pielea, tenul va căpăta un aspect mai tânăr.

Dacă nu aveți timp să preparați nici una din aceste măști, frecați un gălbenuș de ou cu furculița și aplicați-l pe pielea din jurul ochilor zilnic. Lăsați masca să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță. Oul este cel mai hrănitor aliment pentru piele și păr, datorită conținutului mare de proteine. Sau ungeți seară de seară zona ochilor cu puțină miere de albine. Rezultatele sunt excelente.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Ulei din samburi de struguri

  2. Am folosit primele doua masti si nu prea am simtit ceva nou la ten, dar cred ca depinde cat de mult le folosesti. Eu folosesc de mult timp si chiar recomand cremele naturale de la dermae. Am descoperit aceste produse cu cateva timp in urma si de atunci am ramas cu ele, imi place cum se simte dupa ce le aplic. Va pup

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.