Folosiți zilnic miere pentru a preveni ridurile la bătrânețe

Mierea apare în rutina de îngrijire a pielii în culturile antice, încă de pe timpul romanilor și egiptenilor. Astăzi, mierea de albine este unul din cele mai populare secrete de menținere a tenului tânăr, luminos, proaspăt și lipsit de riduri. De la vedete până la femeile de rând, toate reprezentantele sexului frumos apelează la acest truc de înfrumusețare.

d

Miere – Măști Anti-Rid

Miere pentru riduri:  rețete

Deși apar după o anumită vârstă, ridurile și liniile fine de expresie sunt mult mai timpurii și mai proeminente la femeile care au tenul uscat. Puțină miere aplicată seară de seară în jurul ochilor poate face minuni în estomparea și prevenirea lor pe termen lung.

Miere cu ghimbir

Deși acesta este un leac foarte bun pentru imunitate și organele interne, femeile care vor să dobândească și o piele cu un aspect sănătos pot încerca o mască din miere și ghimbir. Mai precis, se amestecă 1 linguriță de pulbere de ghimbir cu 1 linguriță de miere, iar pasta rezultată se aplică pe pielea din jurul ochilor. Se lasă să acționeze circa 30 de minute, apoi se îndepărtează cu apă rece.Tratamentul se face de 2-3 ori pe săptămână.

Miere, lămâie și ovăz

Amestecați 1 lingură de miere cu 1 lingură de de suc de lămâie și 1 lingură de făină de ovăz (măcinat). Aplicați masca pe față și lăsați-o să se usuce 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță. Acest tratament catifelează, hidratează pielea uscată, previne ridurile, uniformizează culoarea pielii, albește petele și calmează iritațiile.

Miere și făină de orez

Se amestecă ½ linguriță de miere cu 1 linguriță de făină de orez (boabe de orez măcinate prin râșnița de cafea), până rezultă o pastă omogenă, care se aplică în jurul ochilor și în alte zone ale feței predispuse la riduri. După 30 de minute, pielea se spală cu apă rece.

Miere și lapte

Băile cu miere și lapte pentru catifelarea pielii erau o desfătare încă de pe timpul vechilor egipteni. Cei care își permit acest tratament, pot amesteca 2 linguri de miere cu 4 linguri de lapte praf și 2 linguri de apă caldă sau zer de lapte. Pasta subțire obținută se întinde pe zonele ridate ale feței, în special în jurul ochilor. Se lasă să acționeze 10 minute.

Miere și roșii

Roșiile sunt un fruct ideal pentru hrănirea pielii. Tăiați o roșie, stoarceți sucul și amestecați cu puțină miere. Aplicați uniform pe față, pentru îndepărtarea ridurilor.

Efecte

Mierea de albine este un umectant natural, care ajută la menținerea pielii hidratate. Este cel mai eficient și la îndemână remediu pentru hrănirea pielii uscate și sensibile, și pentru prevenirea liniilor de expresie care apar odată cu înaintarea în vârstă. Toate aceste efecte, dar mai ales cel de combatere a îmbătrânirii pielii se datorează conținutului antioxidant al mierii.

Mierea lasă pielea moale, fină și mai hidratată, îmbunătățind aspectul ridurilor și a liniilor fine. În urma aplicării mierii, pielea se simte de asemenea mai fermă și mai tonifiată. Cel mai important beneficiu este efectul protector al mierii împotriva infecțiilor, datorită proprietăților antimicrobiene și antifungice, și mediul umed, benefic vindecării pe care îl creează pentru piele.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.