Ridurile – Remedii Naturiste Antice, Eficiente și Azi

Egiptenii sunt prima civilizație din istoria omenirii care a fost interesată de idealuri precum viața veșnică, nemurirea sau tinerețea veșnică. Atunci când arheologii au deschis mormântul lui Tutankhamon, pe lângă comoara de artefacte, aceștia au descoperit și un papirus care indica rețeta de cremă antirid a regelui, compusă din ulei de cocos, valeriană, rășini aromate și grăsime animală.

Ridurile – Remedii Naturiste Antice, Eficiente și Azi

Ridurile – Remedii Naturiste Antice, Eficiente și Azi

De ce apar ridurile

Ridurile apar din cauza pierderii de colagen – proteina responsabilă cu unitatea țesuturilor, umiditatea, netezimea și elasticitatea pielii.

Expunerea la soare, fumatul și procesul natural de îmbătrânire sunt factori care duc la deteriorarea pielii. Ridurile apar din cauza deshidratării și pierderii elasticității pielii, în special pe față, pe gât și pe dosul palmelor.

Remedii naturiste riduri

Rețeta de frumusețe a faraonului a constituit sursa de inspirație pentru cele mai multe produse cosmetice create în ultimele veacuri. Cele mai bune tratamente antirid sunt cele care conțin antioxidanți și substanțe emoliente, care previn oxidarea (deteriorarea și îmbătrânirea) și uscarea pielii.

Morcovul

Lipsa de Vitamina A duce la uscarea pielii și apariția ridurilor. Morcovii sunt bogați în Vitamina A și mai conțin o substanță antioxidantă numită betacaroten. Experții în frumusețe recomandă adepților terapiilor naturiste să ronțăie câte 1-2 morcovi pe zi, nu numai pentru prevenirea ridurilor, ci și pentru substanțele anticancerigene pe care aceștia le conțin.

Castraveții

Castraveții hidratează corpul mult mai eficient decât apa. Dincolo de efectul răcoritor, castravetele este și foarte emolient. Datorită acestor proprietăți, fost folosit din vremuri străvechi pentru calmarea arsurilor, inclusiv a celor produse de soare, dar și împotriva ridurilor. Castraveții sunt legume ieftine, incorporați în foarte multe produse hidratante scumpe din comerț. Tăiați un castravete felii subțiri, și ștergeți ușor pielea feței. O altă variantă este să îl amestecați într-un blender, și apoi să aplicați pasta obținută pe ten, ca o mască. Așteptați un sfert de oră, apoi clătiți fața.

Uleiul de cocos

Cosmetica naturistă se bucură de această redescoperire senzațională. Cocosul este principala substanță tropicală emolientă cu proprietăți antirid utilizată la prepararea cremelor și loțiunilor de piele. Acesta poate fi folosit pentru hidratarea pielii uscate, mai ales pentru ridurile de la colțul ochilor și gurii, și pentru cele de pe gât.

Rozmarinul

Rozmarinul este o plantă cu proprietăți antioxidante puternice, eficient pentru prevenirea și tratarea ridurilor, conform studiilor japonezilor. Se poate folosi regulat ca și condiment alimentar, sau se poate consuma sub formă de ceai.

Aloe vera

Se spune că regina Cleopatra folosea gelul de aloe vera pentru masarea tenului zilnic. De asemenea, Jopsehine, soția lui Napoleon folosea acest gel cu lapte, pentru curățarea feței. Aloe poate fi încercată și pentru prevenirea ridurilor.

Avocado

Uleiul de avocado este un emolient util în mod deosebit pentru persoanele cu ten uscat. Se aplică direct pe pielea feței. Sau se poate prepara o mască cu avocado crud.

Uleiul de ricin

Uleiul din boabe de ricin este un alt elixir utilizat din vremuri străvechi pentru curățarea tenului, și totodată ca ingredient pentru produsele de machiaj.

Strugurii

Boabele de strugure conțin substanțe care ajută la înlăturarea celulelor moarte de la suprafața pielii și la regenerarea pielii. În loc să dați bani pe produse din comerț care conțin struguri, mai bine utilizați aceste fructe în stare proaspătă. Efectul va fi și mai mare. Puneți câteva boabe de struguri în blender și aplicați pasta obținută pe față, ca o mască. Așteptați 15-30 de minute, apoi clătiți cu apă.

Uleiul de măsline

Frumusețea ar trebuie să fie precum măslinul, spunea profetul Moise. Uleiul de măsline a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru catifelarea și înfrumusețarea pielii. Acest ulei emolient poate ajuta și la înlăturarea ridurilor. Cei care doresc să-l aplice pe față ar trebuie să facă mai întâi o baie de aburi.

Ananasul

Coaja de ananas conține substanțe care pot înlătura bătăturile. Acestea pot fi utile și pentru înlăturarea stratului de celule moarte de pe față. Puneți o bucată de ananas în blender și aplicați pasta obținută pe față. Lăsați-o să acționeze 15-30 de minute, apoi clătiți.

Bibliografie:

„Farmacia Verde”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Mierea cruda este foarte buna, si laptisorul d ematca pur. Eu imi fac masti cu miere cruda si un gram de laptisor de matca pur sau pun laptisorul in crema de noapte. Da rezultate foarte bune. Pe mine m-a invatat o prietena si vad ca ridurile sunt intr-adevar, atenuate. Mierea cruda si laptisorul de matca pur le iau de la apiland. Sunt foarte multumita.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.