Ridurile – Cauze și Remedii Naturiste

Conform studiilor, pielea începe să-și piardă elasticitatea și tonusul începând de la vârsta de 20 de ani, din cauza reducerii procesului de producere de colagen și elastină. Astfel, pielea își pierde treptat finețea, aspectul catifelat și apar ridurile. Procesul de îmbătrânire a pielii se accentuează după vârsta de 50 de ani, când epiderma devine tot mai uscată.

Riduri – Remedii Naturiste

Riduri – Remedii Naturiste

Apariția ridurilor – Cauze

Printre factorii care accelerează îmbătrânirea pielii și apariția prematură a ridurilor amintim:

– Lipsa de odihnă și somn
– Un stil de viață dezordonat
– Un regim alimentar sărac în vitamine și substanțe nutritive
– Lipsa consumului de apă și lichide
– Fumatul
– Utilizarea excesivă de de produse cosmetice

Riduri – Remedii naturiste cu plante

Ridurile se pot corecta cu ajutorul remediilor naturiste, a plantelor cu proprietăți nutritive, emoliente, hidratante și tonice. Se recomandă utilizarea de ceaiuri din plante pentru curățirea tenului, creme din plante pentru hrănirea pielii uscate și sensibile, și extracte din plante care hidratează tenul normal, gras sau uscat.

Spălarea feței cu ceaiuri din plante ajută la repararea țesuturilor, iar aplicarea de creme din plante contribuie la hrănirea tenului, regenerarea țesuturilor, stimularea circulației sângelui și oxigenarea pielii.

1. Comprese cu ceaiuri din plante

Se pot folosi următoarele plante sub formă de infuzie: mușețel, rădăcină de nalbă mare, salvie, flori de albăstrele, podbal, sau rădăcină de ghimbir. Se pot aplica și comprese cu ulei de măsline cald, pentru catifelarea pielii și refacerea lipsei de colagen și proteine.

2. Cataplasme

Se poate prepara o mască facială din morcov ras, banane, lapte fiert și apă fiartă și răcită. Aceste măști se pot aplica seara, 2-3 săptămâni la rând.

3. Creme anti-rid

Se pot folosi creme pe bază de gălbenele, tătăneasă și Aloe vera, sau pe bază de vitamine: A, C și E, coenzima Q10, miere și ulei de măsline. Aceste creme se pot găsi la magazinele naturiste, sau se vor prepara acasă. Se aplică dimineața și seara.

4. Mască de față cu brânză, morcov și miere

Se amestecă brânză de vaci cu morcov ras, miere, ulei de trandafir, banane și suc de lămâie. Se aplică seara, pe zonele ridate.

5. Mască de față cu gălbenuș și drojdie de bere

Se amestecă 1 gălbenuș de ou cu 2 linguri de fulgi de drojdie de bere și eventual 2 linguri de ulei de germeni de grâu. Se aplică pe față și se lasă să acționeze jumătate de oră. Masca ajută la netezirea pielii.

6. Dieta anti-rid

Regimul alimentar este extrem de important în menținerea frumuseții și sănătății pielii. Dieta trebuie să conțină alimente hrănitoare: fructe, legume proaspete bogate în Vitaminele C și E și uleiuri vegetale (de măsline sau de nuci) bogate în acizi grași nesaturați.

Alimente care netezesc pielea:

• Varză, conopidă, broccoli
• Praz, păstârnac
• Usturoi, ceapă, muștar
• Ouă

Se recomandă reducerea consumului de grăsimi animale, carne roșie, cartofi prăjiți și alte alimente prăjite, zahăr, dulciuri rafinate, cafea, tutun. trebuie

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. o sa urmez sfaturile date ,multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.