Stațiunea Durău, locul de vacanță ideal pentru relaxare

Localizată pe teritoriul județului Neamț, în zona nord-vestică a Munților Ceahlău, la o altitudine de aproximativ 800 de metri, Stațiunea Durău impresionează prin peisajele montane inedite.

IMG_9376

Durau

Ideală pentru tratarea afecțiunilor

Cei ajunși la poalele Munților Ceahlău, vor descoperi stațiunea Durău, una dintre cele mai căutate destinații turistice din țară. Deschisă pe toată perioada anului, zona este ideală pentru tratarea diferitelor afecțiuni de sănătate, datorită climatului subalpin și aerului puternic ozonat.

408561_522076627823977_651350916_n

Baza de tratament

Lipsit de alergeni și praf, aerul curat face din stațiune locul în care se pot trata boli precum nevrozele sau stări de anemie și slăbiciune.

În același timp, Stațiunea Durău este considerată o locație perfectă pentru relaxare, odihnă și refacere, îndeosebi pentru turiștii sosiți aici după perioade încărcate de eforturi psihice și intelectuale. Vizitatorii se pot caza fie la cabane, vile, pensiuni sau hoteluri, în funcție de posibilitatea fiecăruia.

La pas prin traseele din stațiune

Din Durău se poate da startul unor trasee extrem de interesante, al căror grad de dificultate diferă în funcție de preferințele fiecărui turist în parte.

Se poate urca pe Vârful  Toaca, la Cabana Fântânele sau la Cabana Dochia, o altă destinație splendidă fiind și Cascada Duruitoarea, cu un traseu de aproximativ patru ore dus și întors. Și cum toate traseele sunt semnalizate, riscul ca cineva să se rătăcească este aproape inexistent.

durau-cascada-duruitoarea_0

Cascada Duruitoarea

Odată parcurse traseele, turiștii vor descoperi peisaje încântătoare. Traversând Poiana Cailor, și continuând până la Poiana Viezuri, drumul se poate prelungi până la Cabana Fântânele sau până la Cascada Duruitoarea, un obiectiv cu o înălțime copleșitoare, de 20 de metri.

06-traseu-ceahlau-duruitoarea-dochia

Traseu Ceahlau-Duruitoarea-Dochia

De aici se poate continua aventura prin partea stângă a cascadei, pe o pantă abruptă, formată din scări și balustrade din lemn, înaintând spre partea de est, până la Poiana Scăiuș. De aici se urmărește baza unui perete stâncos, urcând pe piciorul de munte de sub Piatra Ciobanului, până într-o zonă deschisă.

piatra lacrimata

Piatra Lacrimata

Mai departe, se traversează Jgheabul Arinişului, descoperind Polița Arinişului. Pe platou se poate ajunge pe sub Picioru Șchiop, trecând pe lângă Piatra Lăcrimată, ajungând, în cele din urmă la Cabana Dochia, de unde se poate admira Vârful Panaghia.

Alternative de distracție

Dat fiind faptul că stațiunea se caracterizează drept o regiune de munte, unul dintre cele mai importante aspecte ale acesteia este reprezentat de Pârtia de Ski Durău, ideală în sezonul rece, unde se pot practica cele mai interesante sporturi, datorită stratului consistent de zăpada.

partia_durau

Partia Durau

Pentru cei care nu se declară fani ai schiului, există întotdeauna varianta unei plimbării cu ATV-ul pe cărările de munte.

Pe de altă parte, cei sosiți cu mașina se pot deplasa șapte kilometri până în satul Durău, unde pot admira priveliștea lacului Izvorul Muntelui.

Manastirea-Durau

Manastirea Durau

Schitul Durău, cu picturile realizate de Nicolae Tonitza este un alt obiectiv turistic demn de vizitat, care va aduce liniște în suflet și va reda buna-dispoziție și încredere în forțele proprii.

Accesul către stațiune

Către Stațiunea Durău se poate ajunge dinspre Stațiunea Borsec, sau dinspre Piatra Neamț, pe drumul național DN15. Accesul este simplu de realizat, stațiunea fiind amplasată la doar zece kilometri distanță de Lacul Izvorul Muntelui, de pe Râul Bicaz.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.