Chiftele de post bogate în proteine, din fasole roșie – fără prăjire în ulei
O rețetă simplă de chiftele pe care o puteți face foarte rapid este cea prezentată mai jos. Eu am folosit fasole roșie și câteva legume. În loc de făină sau pesmet am pus fulgi de ovăz.
Le-am copt în friteuza cu aer cald și au ieșit moi la interior și crocante la exterior. Sunt gustoase, hrănitoare și sănătoase.
Le puteți servi ca atare, sau cu sos, ketchup, salate de verdețuri, legume, murături etc.
Cuprins
Chiftele din fasole roșie – rețetă
Ingrediente
• 2 conserve de fasole roșie (circa 480 g de fasole roșie fiartă)
• ½ ardei kapia
• 1 morcov
• 1 roșie medie
• 1 linguriță de pastă de tomate
• 3 căței de usturoi
• 1 linguriță de tahini (vi-l recomand pe acesta ecologic, fără gluten)
• 6 linguri de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 1 lingură de tărâțe de psyllium (vi le recomand pe acestea, la preț bun)
• sare, piper, curry, condimente după gust
Mod de preparare
Dacă folosiți fasole roșie la conservă, turnați-o într-o sită mare pentru a scurge zeama. Puneți-o apoi într-un bol și spălați-o cu apă curată.
Scurgeți apa și puneți-o în alt bol. Adăugați roșia, pasta de tomate, tahini, sarea și mirodeniile. Introduceți blenderul vertical și pasați până obțineți o pastă. Nu trebuie să fie foarte-foarte fină.
Puneți fulgii de ovăz și tărâțele de psyllium în râșnița electrică de cafea și măcinați-le. Adăugați pulberea obținută peste fasolea pasată.
Incorporați ardeiul kapia tocat cubulețe mici și morcovul dat prin răzătoarea cu găuri mici.
Amestecați totul foarte bine cu o lingură. Umeziți palmele cu ulei și modelați chiftelele în mărimea dorită. Eu le-am făcut mai mici.
Așezați-le în coșul de la friteuză pe hârtie de copt. Sau le puteți coace în cuptor (în tava întinsă) dacă nu aveți un airfryer în casă.
Eu le-am mai uns puțin pe deasupra cu o pensulă înmuiată în ulei, ca să prindă o crustă mai frumoasă. Aceste chiftele se pot face fără ulei deloc.
Le-am copt la 175 de grade Celsius, câte 10-15 minute pe fiecare parte, până s-au rumenit puțin.
Lăsați chiftelele să se răcorească înainte de a le servi. După ce răcesc devin mai ferme. Se păstrează în frigider.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele pe care vă recomand să le încercați:
Chiftele cu dovlecei, de post – fără prăjire, fără ulei
Chiftele din quinoa și legume rase
Chiftele din linte crudă (încolțită) – fără prăjire, coapte în airfryer
Chiftele de post din boabe de porumb – fără făină, fără ulei