BRAȘOV, Destinația din Inima României

Aflat la 140 km de Bucuresti, Brasovul este considerat inima Romaniei, si totodata, una din cele mai importante si frecventate destinatii de turism montan din tara. Cu un patrimoniu cultural, istoric, sportiv si balneoclimateric, judetul Brasov reuseste de fiecare data sa trezeasca interesul  turistic.

Brașov

Piața Sfatului din Brașov

Denumit, in trecut, ‘’Corona” (coroana), orasul a fost cunoscut, treptat, si sub numele de Brasco, Brasso, Kronstadt, Cetatea Brasovia sau Stalin, reprezentand, in acelasi timp, locul unde Europa se termina, din punct de vedere ideologic. De-a lungul timpului si pana in prezent, judetul Brasov s-a dovedit a fi o extraordinara optiune pentru city-break, fiind asaltat de fiecare data, atat de turistii interni, cat si de turistii straini, care nu contenesc  in a isi manifesta intreaga admiratie.

Atractii turistice in Brasov

Se spune ca orice vizita din Brasov incepe odata cu centrul istoric.

Străduțe în Brașov

Străduțe în Brașov

O plimbare pe Strada Republicii ofera un impresionant spectacol de jocuri de arhitectura, puternic reflectate pe cladirile impunatoare, pline de istorie si aer misterios. Urmeaza Piata Sfatului, unde pot fi gasite numeroase terase, care invita parca, vizitatorul sa se opreasca si sa admire intreaga frumusete ce inconjoara locul, o frumusete dovedita, indeosebi, prin cladirile cu arhitectura de origine germanica. Mai mult decat atat, Piata Sfatului, celebra pentru gazduirea festivalului Cerbul de Aur si Muzeului Judetean de Istorie, ofera trecatorilor importante atractii turistice, ca Biserica Adormirea Maicii Domnului si Muzeul Muresenilor.

Biserica Neagră din Brașov

Biserica Neagră din Brașov

Despre Biserica Neagra din Brasov se poate afirma cu tarie ca reprezinta un simbol principal al orasului, situat in apropiere de Piata Sfatului. Anul 1689 s-a dovedit a fi un an dificil in istoria orasului, prin prisma faptului ca aparitia unui incendiu a provocat importante daune materiale, dar si mii de pierderi de vieti omenesti. In timp ce majoritatea caselor au fost mistuite, Biserica Sfanta Maria, afumata de incendiu, devine Biserica Neagra.

Brașov România

Brașov România

Cu o vechime de peste 500 de ani, Biserica Neagra reprezinta unul dintre cele mai importante monumente istorice ale Brasovului, bucurandu-se de binemeritatul titlu ca cea mai mare biserica gotica din Transilvania. Interiorul bisericii, de asemenea unul impresionant, gazduieste una dintre cele mai mari orgi din estul Europei. Pe langa toate acestea, in curtea bisericii au fost descoperite pana nu demult, peste 1400 de morminte din Evul Mediu, fragmente de vase si podoabe, un lucru extraordinar pentru imbogatirea patrimoniului istoric.

Castel Bran, Brașov

Castel Bran, Brașov

La 30 de kilometri de Brasov, poate fi vizitat Castelul Bran, o importanta atractie turistica, asociata cu contele Dracula, un mit mondial, strans legat de personalitatea dura a domnitorului Vlad Tepes. Castelul lui Dracula intampina vizitatorii care ii pasesc pragul, cu coridoare inguste, conducand prin labirinte misterioase si camere ascunse, cetatea fiind construita din ratiuni militare, cu rol de control a cailor importante de acces in Transilvania.

Poiana Brașov Iarna

Poiana Brașov Iarna

Nu trebuie uitata nici Poiana Brasov, recunoscuta ca cea mai frumoasa statiune montana de schi din tara, ideala pentru practicarea sporturilor de iarna si renumita pentru titlul de centru turistic international. De aici nu lipsesc hotelurile de lux, vilele sau pensiunile cu servire ireprosabila, statiunea avand, in acelasi timp, valente terapeutice certe, care atrag turistii ca un magnet.

Poiana Brașov Vara

Poiana Brașov Vara

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.