Ceaiul de Salcâm – Tratează Depresia, Iritabilitatea Nervoasă şi Gastrita

Florile de salcâm pe care le mirosim cu atâta plăcere sunt flori vindecătoare. Sunt bogate în flavonoide, tanin şi uleiuri esenţiale. Aceste substanţe reglementează cel mai bine un somn defectuos, sau un sistem nervos deteriorat.

Cuprins

Beneficiile ceaiului de salcâm

Ceaiul de salcâm (Robinia pseudacacia) este un sedativ 100% natural, folosit cu succes împotriva insomniei, asteniei, depresiei, dar şi un pansament gastric pentru afecţiunilor la stomac sau ficat.

Ceaiul de Salcâm – Tratează Depresia, Iritabilitatea Nervoasă şi Gastrita

• Calmează tusea, febra, dureri de cap puternice şi durerile de piept
• Calmează stările de nervozitate şi iritabilitate psihică
• Alungă insomnia datorită efectului sedativ
• Tratează bolile de stomac

Tratamente cu ceai şi pulbere din flori de salcâm

Pentru tuse, febră şi dureri de cap, se recomandă un litru de infuzie caldă din flori de salcâm pe zi, îndulcită cu miere.

Pentru sistemul nervos, se va bea câte o cană cu ceai de salcâm cu 1-2 ore înainte de culcare, pentru alungarea insomniei şi calmarea stărilor de agitaţie nervoasă sau anxioasă. Pentru un efect calmant la nivel profund, se pot adăuga câte flori de salcâm în apa de baie. Persoanelor stresate se recomandă plimbările pe alei cu salcâmi înfloriţi. Inhalarea parfumului induce o stare de linişte şi calm la nivel psihic.

Pentru migrene pe fond nervos, cefalee sau greaţă, se recomandă infuzia combinată din flori de salcâm. Se îndulceşte cu miere şi se bea câte un litru pe zi. Tot pentru durerile de cap puternice se poate prepara un macerat de 10 ore din 4 linguri de flori de salcâm şi jumătate de litru de apă. De regulă, maceratul se lasă de seara până dimineaţa.

– Pentru afecţiuni digestive, se recomandă infuzia de salcâm. Se beau 2-3 căni pe zi pentru tratarea acidităţii la stomac. Se poate urma şi o cură cu macerat dintr-o lingură jumate de flori de salcâm şi 200 ml de apă. Se va consuma o cană de macerat pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, pentru tratarea următoarelor probleme: crampe abdominale, hiperaciditate, arsuri la stomac, indigestie, ulcerul gastrită sau refluxul gastro-esofagian. Tot pentru gastrită şi ulcer gastric sau duodenal se poate urma o cură de 30 de zile cu ceai de salcâm, sau pulbere de flori de salcâm – câte o linguriţă, înainte de culcare

– Pentru răni şi arsuri, se poate aplica pulbere din flori de salcâm. Rănile se închid şi se cicatrizează uşor, fără a lăsa urme.

– Pentru leucoree la femei, se pot fierbe florile de salcâm în vin, sau în apă.

Cum se prepară ceaiul de salcâm

De regulă, ceaiul de salcâm se prepară dintr-o lingură de flori la o cană cu apă, prin infuzare de 10 minute. Se beau 2-3 căni pe zi. Se bea de regulă fără zahăr, călduţ, pe stomacul gol.

Pulberea de salcâm se obţine prin măcinarea florilor uscate prin râşniţa de cafea. Pulberea se depozitează în borcane închise ermetic, la rece, timp de maxim 2 săptămâni.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Ieri am cules si eu flori de salcam.Acum cunosc si beneficiile consumului acestui ceai.Multumesc!

  2. Plec la cules ca acum e sezonul…

  3. Robinia pseudocacia…. sigur depresie cronica? Mi-am gasit leacul!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.