Top 8 Ceaiuri Pentru Eliminarea Pietrelor la Rinichi

Atât adulţii, cât şi adolecenţii sunt astăzi afectaţi de liatiză renală, care se traduce prin formaţiuni de nisip sau pietre la rinichi. Eliminarea pietrelor la rinichi este mult facilitată de consumul ridicat de lichide. 2 litri de apă plată pe zi poate favoriza acest proces. Sucurile naturale, citricele zemoase şi supele sunt şi ele recomandate.

Ceaiuri medicinale pentru rinichi

Ceaiurile din plante fac minuni pentru bolnavii de liatiză renală.  Nu se va depăşi cantitatea de 3-4 căni pe zi, deoarece substanţele pe care acestea le conţin se pot depun le nivelul rinichilor. Pe perioada tratamentului cu ceai pentru rinichi este bine să nu se consume alimente care conţin calciu.

Top 8 Ceaiuri Pentru Eliminarea Pietrelor la Rinichi

 1. Cozi de cireşe

Ceaiul din cozi de cireşe are efecte puternice de detoxifiere a organismului. Pentru dizolvarea pietrelor la rinichi se vor consuma 2-3 căni de ceai pe zi. Este un remediu excelent pentru tratarea şi prevenire colicilor şi calculilor renali.

 2. Mesteacăn

Ceaiul de mesteacăn purifică organismul în întregime datorită efectelor diuretice puternice. Este recomandat mai ales în infecţiile la rinichi şi curăţarea rinichilor de nisip şi pietre, dar şi în scăderea colesterolului, întărirea imunităţii şi tratarea infecţiilor.

 3. Mătase de porumb

Se beau 2-3 căni de ceai de mătase de porumb pe zi pentru eliminarea nisipului şi pietrelor la rinichi, pentru calmarea durerilor menstruale şi a tensiunii nervoase.

 4. Muguri de pin

Infuzia din muguri de pin se prepară din 20-40 g de plantă şi un litru de apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi pentru eliminarea pietrelor la rinichi.

5. Coada-calului

Se bea ceai de coada-calului pentru litiază biliară, circulaţia sângelui periferică, probleme de vedere şi arsuri la stomac. pentru eliminarea nisipului şi pietrelor la rinichi se recomandă consuml a 2-3 căni pe zi.

6. Săpunariţă

Infuzia din săpunăriţă se face dintr-o linguriţă de flori sau frunze şi o cană de apă.Sau se poate consuma decoctul dintr-o linguriţă de rădăcină de săpunăriţă şi o cană cu apă. Bolnavii de liatiză biliară pot bea 2 căni de ceai sau infuzie de săpunăriţă pe zi.

7. Turiţa-mare

Se prepară o infuzie sau decoct dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Turtiţa-mare se poate combina cu traista-ciobanului, frunze de mesteacăn şi osul iepurelui. Se pun câte 20 grame din fiecare plantă la o cană cu apă. Se recomandă şi cura cu ceai de turtiţa-mare şi ceai de brusture. Cura durează 4 zile.

8. Ceai combinat pentru eliminarea pietrelor la rinichi

Acest ceai este bazat pe un amestec ingenios de plante care favorizează dizolvarea şi eliminarea pietrelor la rinichi fără durere:

• Rădăcină de osul iepurelui
• Cozi de cireşe
• Coada calului
• Coada şoricelului
• Mătase de porumb
• Flori de soc
• Frunte de mesteacăn

Se fierbe mai întâi rădăcina din osul iepurelui timp de 10 minute. Se adaugă apoi un litru de apă de izvor şi se pun celelalte plante enumerate mai sus, în ordinea lor. Se poate bea un litru din acest ceai rece pe zi, neîndulcit, înainte sau între mese. Cura durează 2 săptămâni. Se poate urma şi pentru prevenirea liatizei renale, primăvara şi toamnă.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

2 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.