4 CEAIURI care scad garantat GLICEMIA și ajută în DIABET

Cele mai bune tratament pentru suferinzii de diabet vin tot din natură, acolo unde Dumnezeu a pus câte o plantă de leac pentru fiecare boală. Am făcut o selecție a celor mai eficiente ceaiuri anti-diabet recomandate de medicina naturistă. Ceaiurile prezentate mai jos se beau călduțe, neîndulcite.

Ceaiuri Pentru Diabet

Ceaiuri Pentru Diabet

1. Ceai de frunze de afin

Frunzele afinului și-au câștigat deja reputația celui mai bun hipoglicemiant natural. Nu degeaba ceaiul din frunze de afin a mai fost numit “insulina vegetală”. Acestea conțin foarte mult crom, un mineral care a demonstrat că poate reduce nivelul zahărului din sânge, și ajută la ținerea sub control a diabetului. Frunzele de afin sunt de asemenea folosite în mod tradițional la tratarea problemelor de vedere, inclusiv a retinopatiei diabetice. În combinație cu ovăzul, frunzele de afin sunt și mai eficiente în ceea ce privește tratamentul diabetului.

Cercetările au arătat că toate fructele de pădure au capacitatea de a reduce răspunsul glucozei organismului după o masă bogată în zaharuri.

Ceaiul din frunze de afin se prepară dintr-o linguriță de plantă, lăsată la infuzat într-o cană cu apă clocotită (200 ml) timp de 10-15 minute. Se bea câte 1 cană de ceai, de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor.

Se poate face de asemenea și o cură cu afine (proaspete, uscate, sau sub formă de pulbere), care ajută inclusiv la prevenirea bolilor cardiovasculare, asociate diabetului. Se consumă câte 300 g de fructe pe zi, 2-3 luni, pentru reglarea valorilor glicemiei la diabeticii insulino-dependenți.

2. Ceai de frunze de nuc

Frunzele de nuc sunt recomandate diabeticilor deoarece acestea conțin principii care ajută la scăderea concentrației de glucoză din sânge și la metabolizarea zaharurilor și grăsimilor.

Ceaiul din frunze de nuc se prepară dintr-o linguriță de plantă și 1 cană de apă clocotită, lăsată la infuzat 10-15 minute. Se beau câte 2 căni pe zi, ca remediu adjuvant în diabet. Vara se pot folosi frunze verzi, iar în restul anului, frunze de nuc uscate (acestea se pot procura de la magazinele naturiste).

3. Ceai din frunze de dud

Frunzele de dud (agud) sunt de asemenea cunoscute pentru efectele lor hipoglicemiante și antidiabetice. Ceaiul se prepară din 1-2 linguri de frunze uscate și mărunțite la 1 cană cu apă clocotită. Pentru scăderea glicemiei, se ia câte 1 lingură din oră în oră, sau se beau câte 2-3 căni pe zi, după mesele principale ale zilei. Eficiența frunzelor de dud crește dacă acestea sunt folosite în combinație cu frunze de afin, frunze de nuc și teci de fasole.

Un alt remediu recomandat pentru prevenirea și combaterea diabetului zaharat este pulberea din frunze de dud. Acestea se macină fin prin râșnița de cafea, și se consumă câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi. Cura durează 4-6 săptămâni. Acestea se pot amesteca cu pulbere de frunze de afin sau nuc.

3. Ceai din păstăi de fasole

Se prepară un decoct din 15 g de păstăi de fasole uscate și mărunțite. Planta se fierbe în 200 ml de apă 10 minute. Se consumă câte 2 linguri, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. aveti cele mai bune retete naturiste ,de aceea va iubesc !!!!!

  2. O Mătușa s-a vindecat dupa ce a băut un an întreg 2 litri de ceai din frunze de dud alb

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.